[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike
我認為應該先寫朱古力贏左呢場權力鬥爭先,之後佢再出一個理由清算鐵華團,最後大家攬炒咁會合理得多

呢個正正係大家expect既結局

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

火星異種走出黎秒高達夠創新,impact有分好壞,今次明顯係壞

然後有班人就話你守舊,鐘意睇王道野
雖然話係主觀,但都唔好搞到咁一言堂

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛
間唔中穿插主角殺人比你觀眾爽下
點解你地肯定係8年後?
我係咪睇漏

please answer me
我認為應該先寫朱古力贏左呢場權力鬥爭先,之後佢再出一個理由清算鐵華團,最後大家攬炒咁會合理得多

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

火星異種走出黎秒高達夠創新,impact有分好壞,今次明顯係壞

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛

其實一直都唔係屌緊王道方向or not
滅團之類點都冇所謂
我地屌既係係後面幾集真係搞柒左成套野
其實就係想鋪路出第三季 鐵血的孤兒-曉

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛

主角群死以往一樣有
但打到主角自己都死撚埋?
最嚴重果個都係痴左線姐
重申多次先我地講緊TV版
其實就係想鋪路出第三季 鐵血的孤兒-曉

係既話第一個死係條八婆先THX

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

我自己覺得死主角唔係問題 而為咩死點樣死先係重點
結局三明為左家人戰死呢點可接受 但死既方式同鋪排就好撚差

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

方式同鋪排唔係指比蝴蝶妹殺而係個劇情走向姐禁武同柒基個plan呢d位先係問題

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

路人真 : 你知唔知咩叫慘過死

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

的確死得合理既我諗會少好多人屌
最好緊係唔好死啦
咖哩又話慘過死
有D鐘意痴線妹
咖哩又話慘過死

第一季尾

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

唔好spin咗去死唔死,一陣班死忠又屈我地唔準死人 淨係睇tvb

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

寺田:真不要氣餒, 你不是還有Mark Destiny嗎?

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

唔好spin咗去死唔死,一陣班死忠又屈我地唔準死人 淨係睇tvb

班悲劇廚就算啦從來冇當班友係一回事

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

TV既高達從都係王道野
有咩問題

鐵血既大方向唔係嘛

主角群死以往一樣有
最嚴重果個都係痴左線姐

的確死得合理既我諗會少好多人屌
最好緊係唔好死啦

如果你話最後一戰朱古力打嬴左之後清算鐵華團
我覺得做到同樣效果之餘啲人會更Buy喎
(雖然都係解釋唔到點解有一班大人係度都無人嘗試阻止班友)
至少好過依家。

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

除左朱古力智力急跌同禁武太屈之外
令我覺得差係因為最尾完全冇扭橋,少少希望都好(最尾全滅係意料之中嘅)
即係仙奴果一炮咁 叫做有少少機會
但返火星原來只係等人打到黎 咁不如喺太空俾禁武打爆算 做咩拖到火星
最後一集又話對三明會改觀,我覺得冇乜特別喎

咁大路咪唔夠衝擊
一定要搞大佢,創新

除左朱古力智力急跌同禁武太屈之外
令我覺得差係因為最尾完全冇扭橋,少少希望都好(最尾全滅係意料之中嘅)
即係仙奴果一炮咁 叫做有少少機會
但返火星原來只係等人打到黎 咁不如喺太空俾禁武打爆算 做咩拖到火星

魔劍屈到尾,由40集開始完全同一套路
關於支針嘅速度個度,
可能只係時間線設定skip左d過程啫

利申:9up
g糞都出到劇場版 呢套會唔會出唔到
根本係編劇有極大問題,眼高手低,第二季成套都無主旨,東拼西湊為左賣模型作到個故仔好大咁,起左好多伏線,
到最後埋尾完全無視晒d伏線,公式化將主角逐個殺死。
一聽到出禁武段音樂就火滾,完全無新意,趕收工殺晒主角d機。
成套第二季都諗唔起睇左d咩,浪費晒個個星期日追睇既時間
話魔劍太勁太準既人係咪on9
話明係禁武 唔會係普通實彈咁簡單
呢支一定係因果律兵器黎
咁咪解釋到所有野

我仲以為係邊條女黎
原來係鍾意西諾個個細路

這麼可愛一定是

我一直以為係仔搞基短鬆遮眼嗰個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞