[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike
如果黑田洋介寫到雞蟲支炮殺撚左鬍鬚佬, 個結局就唔會咁
鬍鬚佬真係一個好典型同醒目既政治家,最後佢可以行獨裁但冇行到,反而嚮民心最高既時候同火星簽約,食埋對家d支持者,不過佢唔擔心鐵華團d人會覆卓咩?

佢有禁武驚條毛

火星等於有左自治權啦
重覆咩卓

香港有自治
d人都唔會嗌獨立啦
動界三大垃圾
花田,福田,岡田

點睇

花田整笑片高汁

大河呢

殺主角
福田岡田都做過
花田用黎夾個田字
點解癡線妹避得到禁武咁撚屈機

人生無常阿ching

射禁武前佢出左去喇咩
好似唔係wo

講緊名瀨死嗰集,不過唔係瞄佢,但係打中隻手之後爆風呢?
副團長最後見到鬍鬚佬都唔用手槍射死佢

25仔 忘記團長 雞蟲 成團人既死

人地執行緊團長最後命令
鬍鬚佬真係一個好典型同醒目既政治家,最後佢可以行獨裁但冇行到,反而嚮民心最高既時候同火星簽約,食埋對家d支持者,不過佢唔擔心鐵華團d人會覆卓咩?

佢有禁武驚條毛

佢係咪以為已經滅左團?
我見尤金話唔好叫佢副團長,驚死人知佢係鐵華團咁,有無人留意到?

仲有萊德個班偏激派
flauros射MA嗰陣要變型捉住座山,雜卒機喺太空放禁武無後座力

動畫嘛
唔使理物理架

conservation of momentum

高達W連射3炮都肢解, 支禁武咁大破壞力連卒機都射得出

諗起某高達facebook page,試過有人討論火神炮物理上既不合理,比高達迷係咁屌佢太認真

鬼叫佢一時一樣
flauros射MA嗰陣要變型捉住座山,有後座力
射鬍鬚佬最後一擊又有後座力
禁武又大力又貫穿 完全無後座力
郁都唔郁個位置

其實係有 "無後座力炮" 呢樣嘢
假設向前發射,噉樣只要向後噴氣,就可以抵銷後座力
https://youtu.be/US2DQnU1lhE?t=4m7s
副團長最後見到鬍鬚佬都唔用手槍射死佢

25仔 忘記團長 雞蟲 成團人既死

人地執行緊團長最後命令

死之前要活着,廢話黎架
算唔算第一套主角死係反派手下
反派勝利既高達

UC一堆自護方外傳
再唔係有MS Igloo...當然你話呢D散收收唔算都得

正統計最接近係閃光夏沙威, 但你要話肯尼斯都係主角所以唔計都得
flauros射MA嗰陣要變型捉住座山,雜卒機喺太空放禁武無後座力

動畫嘛
唔使理物理架

諗起某高達facebook page,試過有人討論火神炮物理上既不合理,比高達迷係咁屌佢太認真

鬼叫佢一時一樣
郁都唔郁個位置

https://youtu.be/US2DQnU1lhE?t=4m7s

咪WINGZERO咁
到最後部機頂唔住爆埋
反派勝利既高達

UC一堆自護方外傳

正統計最接近係閃光夏沙威, 但你要話肯尼斯都係主角所以唔計都得

00-LOCK ON
條link開唔到
Personal rating:
S1
CGS篇 7/10
鐵血篇 7/10
提華茲篇 7/10
普魯華茲篇 7.5/10
殖民地篇 8.5/10
降落地球篇 8.5/10
地球篇 8/10

S2
宇宙海賊篇 7/10
地球支部篇 6.5/10
機動裝甲篇 7.5/10
局勢變動篇 7.5/10
革命篇 3/10
火星篇 2/10

佢有禁武驚條毛

佢係咪以為已經滅左團?
我見尤金話唔好叫佢副團長,驚死人知佢係鐵華團咁,有無人留意到?

仲有萊德個班偏激派

屌還屌..你究竟有冇睇架
咁都問..

人地成團人落地球轉哂身份,
鐵華團名義上係被消滅左,副團長仲生存既話,咪引起某人注意lor

鬼叫佢一時一樣
郁都唔郁個位置

https://youtu.be/US2DQnU1lhE?t=4m7s?t=4m7s

咪WINGZERO咁
到最後部機頂唔住爆埋

Wingzero射果時係咩樣呀
反派勝利既高達

UC一堆自護方外傳

00-LOCK ON

0080唔係公認個主角係細路咩
巴尼只係卡米那位置
反派勝利既高達

UC一堆自護方外傳

00-LOCK ON

連富野都唔敢做既野岡田竟然敢做
馬反係MIA唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞