[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike

估唔到有人用
有冇人知日本仔有咩反應

叫岡媽收皮
同埋有人明白點解唔比cb動畫化

CB根本講左n年

網上反應正反面大概三七開

先唔好講新人類果啲
我朋友翻譯比我係話動畫化完怕變垃圾

CB照住漫畫做改編應該冇乜野

AGE隻GAME夠好地地
最後變左D咩出來

CB真係要忍受好多壓力,富野啦,正統UC撚啦,除非佢肯改適應論啦
利伸,正統UC撚,佢真係出動畫同講適應論我會屌埋一份
一日未夠爆左兩個post
原來都係「無常」「寫實」洗板
講話好睇就比人屌死忠
唔係神作就係糞作,詞彙係唔係缺乏到咁

鐵血點都稱唔上神作
後期角色專登搵位死
禁武同ma矛盾位又冇交代
但角色描寫做得幾好喎
個個人都有血有肉,性格又立體
禁武清場係急左d, 但點都好過shit d單機無雙

成套野算係比上不足,比下有餘
論故事題材同處理,係gundam系列其實幾創新
一開始三明唔聽對手廢up, 直接殺
到後來射唔中,再特攻失敗嘅悲劇
甚至5點檔出現官方bl劇情,呢d都係抵讚

會唔會有劇場or外傳補完返設定就等下喇
反正gundam呢d不嬲都係興設定補完到2046
你睇uc自護再戰十年都戰到幾廿年

你想表達咩
我講野有咩矛盾

估唔到有人用

射你老母

當初睇有少少eva量產嘅影子
比返50集時間我
講話好睇就比人屌死忠

鐵血點都稱唔上神作
後期角色專登搵位死
但角色描寫做得幾好喎

無常寫實你睇翻邊方講先囉

仲有我想講要靠外傳補完本傳嘅設定嘅作品好打有限
唔好講uc啦口都臭,睇下00,7劍,女神呢啲唔多關本傳事嘅先會出現係外傳度架嘛

其次bl係高達唔創新
seed d啲人只係hater gonna hate,過一排冷靜番就唔會咁諗啦
創新果part我認同,畢竟係時候比高達一啲新意

不過你諗兩個post都用寫實無常推爆,你就知幾垃圾啦

所以總括講00十年後睇返都好唔錯,點都好過之後幾套
鐵血只可以講ok, 未去到fail, 有可取之處
Seed d就有保留
Age >>>>>>>>>>>>>>> 岡達
屌你老母 最尾幾尾真係垃9圾 俾人虐殺完全冇反抗能力都算 個支地圖炮做乜撚野 咁撚遠都打得中 根本地圖炮就係外掛 打黎做乜 屌你個垃圾編劇
講話好睇就比人屌死忠
...

無計, 第二季糟蹋咗太多嘢
三明同團長團員嘅個性、世界觀、機設、主題(無常、求生),明明有上乘材料,硬係要整做分子叉燒飯
只能說恨鐵不成鋼

seed d 係咪話可以直擊奧布,不過人地咁撚大枝炮[sosa[/u]d]

好啦 OK 你支針好撚勁

而家團長投左降都鬍鬚佬仲打來做乜
你拉人封艇之後都係任你處置嫁啦
最R爆頭係呢度
名瀨果段 又係咁

比人睇低哂號角權威同埋武力
根本無可能私了
講話好睇就比人屌死忠

鐵血點都稱唔上神作
後期角色專登搵位死
但角色描寫做得幾好喎

之前水準開始回落有好多死忠撐,最後質素大跌咪俾人鞭屍囉
我覺得剩係講最後一集係收貨,但革命篇前面好多篇排勁唔合理

我都覺得角色塑造得好立體有血有肉
同LGB都有齊呢下好好
係後尾幾集太柒
但都冇可能係糞作啦
唔係神就係糞咁binary opposite架咩

估唔到有人用

射你老母

借圖一用
講話好睇就比人屌死忠

鐵血點都稱唔上神作
後期角色專登搵位死
但角色描寫做得幾好喎

無常寫實你睇翻邊方講先囉

仲有我想講要靠外傳補完本傳嘅設定嘅作品好打有限
唔好講uc啦口都臭,睇下00,7劍,女神呢啲唔多關本傳事嘅先會出現係外傳度架嘛

其次bl係高達唔創新
seed d啲人只係hater gonna hate,過一排冷靜番就唔會咁諗啦
創新果part我認同,畢竟係時候比高達一啲新意

不過你諗兩個post都用寫實無常推爆,你就知幾垃圾啦

所以總括講00十年後睇返都好唔錯,點都好過之後幾套
鐵血只可以講ok, 未去到fail, 有可取之處
Seed d就有保留

sd垃圾阿,中段惡意同小學雞換主角
age就起碼講到個故事出嚟,鐵血就...
fail又唔會fail,不過期待真係好大,我本身唔鍾意呢套,不過睇完打鬥同見到好多
人玩翻模型,我希望可以做得更好而唔係宜家咁囉
角色設計有血有肉
劇情幾垃圾都得,你都唔可以話佢垃圾
咁同SEED D堆歌好聽,你唔可以話佢垃圾有咩分別

seed d 係咪話可以直擊奧布,不過人地咁撚大枝炮[sosa[/u]d]

好啦 OK 你支針好撚勁

而家團長投左降都鬍鬚佬仲打來做乜
你拉人封艇之後都係任你處置嫁啦
最R爆頭係呢度
名瀨果段 又係咁

比人睇低哂號角權威同埋武力
根本無可能私了

話鐵華團唔肯投降, 整到鐵華團係極惡份子
之後一舉殲滅
噉先立到威嘛
講話好睇就比人屌死忠

鐵血點都稱唔上神作
後期角色專登搵位死
但角色描寫做得幾好喎

老實講 如果佢用咖喱做主角仲好d, 起碼佢係有改變有目的
鐵華團班人其實從頭到尾都係一樣,只係野心越黎越大,佢地唔知自己為咩而打,從來都係見步行步,成日講自己係人類之屑好慘,但又冇人想去改變個社會
唔係話主角一定要係大英雄,但起碼係要推動到個故事而唔係跟住個故事行囉
如果有第三季係咪會將破滅魔劍小型化,研發步兵用破滅魔劍
到時步兵屌打高達,唔慌唔無常
Age >>>>>>>>>>>>>>> 岡達

講話好睇就比人屌死忠

鐵血點都稱唔上神作
後期角色專登搵位死
但角色描寫做得幾好喎

你想表達咩
我講野有咩矛盾

打兩隻字係唔係會死?

我講佢唔係神作,同我講佢係神作有保留,兩句有咩矛盾?
定你想講表達晒,同冇交代所有設定係衝突?
我理解呢個故事係講一班孤兒係動盪中嘅生存史
呢樣野我覺得寫得幾好,而且表達得唔錯
但故事未交代得晒所有設定,所以有fail位

請問閣下有咩高見可以分享

黑衣人+破滅魔劍=無敵

第三季 三明個仔拎
講話好睇就比人屌死忠
...

無計, 第二季糟蹋咗太多嘢
三明同團長團員嘅個性、世界觀、機設、主題(無常、求生),明明有上乘材料,硬係要整做分子叉燒飯
只能說恨鐵不成鋼

分子叉燒飯
巴打講得0岩
呢套好嘅地方係前期設定幾好
但攞咗禁武出黎就好似破壞晒成碟菜
所以想像唔到有人睇完會繼續支持

no,系巨型化, 實彈版創世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞