[10月寫實新番]機動戰士Gundam 鐵血的孤兒 第25集 (3)

1001 回覆
6 Like 47 Dislike

Myself icomic唔得咩?

布米米岩岩睇完
推太快追唔切,唔知有冇人屌過

鬍鬚佬政變果陣係外派艦隊黎,點解可以帶住咁多禁武喺身 禁武而家冇管制架咩,如果有而朱古力係完全冇理會咁就真係on9仔

政變挾晒成堆七星家族,好大機會包括鬍鬚佬同黑鬼嘅家族,都唔用黎做人質,反而走上宇宙同人野戰 智障就咪學人政給十啦

七星一係撐鬍鬚佬一係中立
邊個去管鬍鬚佬拎禁武
後來班死老鬼咪俾人清算囉,廢埋議席

如果當初佢地跟住朱古力玩,鬍鬚就用唔到禁武,打贏場仗仲可以賣人情繼續係七星議席扮下大佬

鬼叫佢地違抗擁有巴力嘅朱古力咩?

一個有禁武,一個得巴力
明眼人識睇既
鬍鬚佬有控制傳媒,封鎖消息先用到禁武,如果有七星support你估傳媒界仲輪到佢玩哂咩?

到時佢一出禁武全世界就知,成個立場就反轉哂,等於話俾人聽號角為左維持自己既勢力連禁用既武器都拎埋出黎,如果到時鬍鬚佬仲拎到禁武出黎用既話以佢智商就唔會贏到依家結局

禁武?wfc

傳媒WFC
有禁武就我話事架啦
係呀,所以一個國家既政府有軍隊支持,幾腐敗都好都唔會爆發內戰同有革命,得未?

最尾咪係咁囉
因為平民唔知號角拎禁武咋

知道又會點啊

我有禁武,咪仲大鎮壓力
人地成隊艦係宇宙,真係同全世界反面邊到搵支援同補給,無限糧水資源?十幾隻艦征服地球呀?

係呀有禁武可以征服成個銀河系呀好未

點征服唔到,拎住禁武挾持7星家族
反正大氣圈外射擊都百發百中

自己作為其中一份子,明明都最撚有錢,最撚有貨
然後同我講得艦隊?
係呀有錢有貨就無限補給,就算你啲艦係哂宇宙都可以瞬間送到啲補給上去

劇中一直有強調用禁武既其中一個限制就係唔可以俾民眾知道所以要禁封傳媒,你就一句禁武大哂咁佢搞咁多野做乜

魔劍射哂落地球人人地驚左你就可以做皇帝咁點解佢最尾仲要廢除七星議席仲要搞民主制度?

如果全世界都好似你咁金仔手渣住核彈你就話要幫佢含呢個世界就和平好多啦

成功需苦幹呀公屋仔

另外痴線妹同三明打個陣係咁問三明無使命點解仲要打落去真係on9到震

大佬三明而家要救佢家人
唔打投降只會死
梗係打到一分一秒啦

痴線妹仲扮晒野
明明岩岩號角先用完禁武
自己想滅人團問人點要打

我完全理解唔到點解啲人話痴線妹明白鐵華團囉

其實佢係勸佢投降多啲

乜有得投降咩?

我唔係好識講
條女個tone似係叫佢收手唔好再戰咁

痴線妹應該係唔明點解無意義都仲要打
相對三明唔明有無意義有咩咁重要
為奧加既命令同家人性命而戰

點會冇意義, 冇兩部高達拖住死嘅人仲多,
姐係宜加有人殺你全家, 仲唔可以反抗?

痴線妹所講既無意義應該係
比人射到半殘死剩兩部高達
都仲要打落去為咩
企返痴線妹角度唔知地底有人走
最腐敗果件坐上權力核心
下放少少權力,就所有人同佢含撚
全部因為佢有軍隊,有禁武

完全係bad end,但營造到係國泰民安充滿希望嘅good end

虛偽的和平

咪姐係同SEED D最後一樣
遲早又爆發戰爭

下季 Blood destiny

唔係偷高達
係偷大地魔劍,深淵魔劍,混沌魔劍
最腐敗果件坐上權力核心

完全係bad end,但營造到係國泰民安充滿希望嘅good end

虛偽的和平

遲早又爆發戰爭

雖然基魔歪理連篇,但牌面上都係反對緊呢種虛偽和平

但粉紅妖女係另一種獨裁,冇邊一方較高尚
感動既係三明破左青先死

鬍鬚佬政變果陣係外派艦隊黎,點解可以帶住咁多禁武喺身 禁武而家冇管制架咩,如果有而朱古力係完全冇理會咁就真係on9仔

政變挾晒成堆七星家族,好大機會包括鬍鬚佬同黑鬼嘅家族,都唔用黎做人質,反而走上宇宙同人野戰 智障就咪學人政給十啦

邊個去管鬍鬚佬拎禁武

如果當初佢地跟住朱古力玩,鬍鬚就用唔到禁武,打贏場仗仲可以賣人情繼續係七星議席扮下大佬

一個有禁武,一個得巴力
明眼人識睇既
鬍鬚佬有控制傳媒,封鎖消息先用到禁武,如果有七星support你估傳媒界仲輪到佢玩哂咩?

到時佢一出禁武全世界就知,成個立場就反轉哂,等於話俾人聽號角為左維持自己既勢力連禁用既武器都拎埋出黎,如果到時鬍鬚佬仲拎到禁武出黎用既話以佢智商就唔會贏到依家結局

禁武?wfc

傳媒WFC
有禁武就我話事架啦
係呀,所以一個國家既政府有軍隊支持,幾腐敗都好都唔會爆發內戰同有革命,得未?

最尾咪係咁囉

知道又會點啊

我有禁武,咪仲大鎮壓力
人地成隊艦係宇宙,真係同全世界反面邊到搵支援同補給,無限糧水資源?十幾隻艦征服地球呀?

然後同我講得艦隊?
係呀有錢有貨就無限補給,就算你啲艦係哂宇宙都可以瞬間送到啲補給上去

劇中一直有強調用禁武既其中一個限制就係唔可以俾民眾知道所以要禁封傳媒,你就一句禁武大哂咁佢搞咁多野做乜

魔劍射哂落地球人人地驚左你就可以做皇帝咁點解佢最尾仲要廢除七星議席仲要搞民主制度?

如果全世界都好似你咁金仔手渣住核彈你就話要幫佢含呢個世界就和平好多啦

而家咪邊個有核彈邊個含囉
仲可以無限拎錢TIM
最尾佢改革完全係亂咁黎
自係咩都諗唔到,幫手完場,當打和啦
一個結局係敵方角色自己無啦啦走去改革
唔係亂咁黎係咩

Myself icomic唔得咩?

布米米岩岩睇完

唔該巴打

邊個去管鬍鬚佬拎禁武

一個有禁武,一個得巴力
明眼人識睇既

禁武?wfc

傳媒WFC
有禁武就我話事架啦

最尾咪係咁囉

知道又會點啊

我有禁武,咪仲大鎮壓力

然後同我講得艦隊?

仲可以無限拎錢TIM
最尾佢改革完全係亂咁黎
唔係亂咁黎係咩

本來主角(朱古力)方為咗推動改革而戰,結局團滅,但係滅你團條友幫你做個假改革,所以你地死得好有價值
準備屌到第四個post

邊個去管鬍鬚佬拎禁武

一個有禁武,一個得巴力
明眼人識睇既

禁武?wfc

傳媒WFC
有禁武就我話事架啦

最尾咪係咁囉

知道又會點啊

我有禁武,咪仲大鎮壓力

然後同我講得艦隊?

仲可以無限拎錢TIM
最尾佢改革完全係亂咁黎
唔係亂咁黎係咩

本來主角(朱古力)方為咗推動改革而戰,結局團滅,但係滅你團條友幫你做個假改革,所以你地死得好有價值

ON撚99
無神神條友會幫你做你贏左會做既野
輸贏都會贏
真係唔知做咩鳩
最腐敗果件坐上權力核心

虛偽的和平

遲早又爆發戰爭

雖然基魔歪理連篇,但牌面上都係反對緊呢種虛偽和平

但粉紅妖女係另一種獨裁,冇邊一方較高尚

基魔本身就係最大虛偽和平

開部機上戰場斬晒人地做人棍就解決到問題咩
套野就係叫你安份守紀
有淡狗飯食下就好知足
跟大佬反鳩我就屎都冇得你食
我就睇唔到有乜撚野希望

邊個去管鬍鬚佬拎禁武

一個有禁武,一個得巴力
明眼人識睇既

禁武?wfc

傳媒WFC
有禁武就我話事架啦

最尾咪係咁囉

知道又會點啊

我有禁武,咪仲大鎮壓力

然後同我講得艦隊?

仲可以無限拎錢TIM
最尾佢改革完全係亂咁黎
唔係亂咁黎係咩

假如用ma條線鋪返號角/七星家族既由來

再講返死老野都想改革會好好多

之後再講理念既衝突

不過咁樣主角都唔係鐵華團
同意上面班巴打,本身應該行大路野 大家都估緊既劇情
朱古力改革成功 清算鐵華圑,兩部gundam打 大家攬炒
咁樣反而仲好

依家懶係別樹一格 要d估唔到既end,要行革命失敗路線
但係雙方戰力本來就唔平衡~咁點算?
鳩up一堆禁武+黑衣人出黎派便當 ,格梗整到朱古力弱智
成件事就合情合理 話鳩之

岡田成日要寫埋D懶係煽情既野

煽到咩,我last呢幾集完全冇反應Wo

都唔明點解有人覺得一個武裝組織要夠一個正規軍打
現實中黑水夠勁啦,會唔會有人覺得佢夠一個國家打

本來有成4部高達
咁樣拉高佢地戰力
但結果半季9成時間都只係當超級兵仔係度守
冇乜發揮,臨尾仲要中左下禁武再爆seed夾硬扮熱血
話時話鐵血啲機好似算出得少
高達得果幾部,號角來來去去都係 Graze 變種,再加其他勢力幾部
我係寺田就玩大佢
魔改到咖哩茱莉安先係主角
If路線就係救庫贊條傻鳩
由頭到尾追鳩住鐵華團個屎忽黎屌
打MA果2集你當賣模型同講番少少厄祭戰

去到西諾死套野已經完左 之後全垃圾

故事做返好d 模型都好買d啦 屌 女人諗野真係on99

虐心到仆街 d設定最後一個都無用

當初我仲諗有MA收埋比朱古力反屌鬍鬚佬
真係太天真啦我

石動平民仔好個二世組私怨撚好多

石動=努力做野嘅公屋撚
咖哩=蔡加讚

仲要最後聽咖哩果句早點明白他們就好
真係

贏左講乜都得
佢地聽命令既姐,冇做錯
有早知冇乞衣
好現實
套野就係叫你安份守紀
有淡狗飯食下就好知足
我就睇唔到有乜撚野希望

我就唔係咁睇,鐵華團忍唔住道氣去同名瀨大哥報仇

同埋朱古力對—三明嘅愛發作單純沉迷係力量上面就係佢地死因

反而鐵血就係講比人聽狗衝係冇撚用
我係寺田就玩大佢
魔改到咖哩茱莉安先係主角
If路線就係救庫贊條傻鳩
由頭到尾追鳩住鐵華團個屎忽黎屌

巴哈有人講可以好似Z1咁分裂兩隊
一邊幫號角一邊幫鐵華團
吹撚到ma滅世
72部高達無敵救世
最後又係禁武面前含撚
即係點?包剪鎚定人形蜈蚣?
吹撚到ma滅世
72部高達無敵救世
最後又係禁武面前含撚
即係點?包剪鎚定人形蜈蚣?
係呀有禁武就大哂
套劇就係咁做

我都唔明點解鬍鬚佬一早有禁武,但結局先黎征服地球

留返俾觀眾答
套野就係叫你安份守紀
有淡狗飯食下就好知足
我就睇唔到有乜撚野希望

我就唔係咁睇,鐵華團忍唔住道氣去同名瀨大哥報仇

同埋朱古力對—三明嘅愛發作單純沉迷係力量上面就係佢地死因

反而鐵血就係講比人聽狗衝係冇撚用

根本就變相打壓有反抗社會既年青人
話你知革命係無用架死左無人記得你
人地贏左比個方案你袋住先
佢有佢撚狗你有你做狗
打MA果2集你當賣模型同講番少少厄祭戰

去到西諾死套野已經完左 之後全垃圾

故事做返好d 模型都好買d啦 屌 女人諗野真係on99

虐心到仆街 d設定最後一個都無用

當初我仲諗有MA收埋比朱古力反屌鬍鬚佬
真係太天真啦我

石動平民仔好個二世組私怨撚好多

石動=努力做野嘅公屋撚
咖哩=蔡加讚

仲要最後聽咖哩果句早點明白他們就好
真係

贏左講乜都得
佢地聽命令既姐,冇做錯
有早知冇乞衣
好現實

呢個角色就好似為左 係s2親手了斷 朱古力而強行復活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞