[咖啡撚] 全港最大 黃色咖啡圈 地圖上線啦 ~~~ 光復香港 時代革命

1001 回覆
491 Like 8 Dislike
amber
zero roastery
一下只咁睇都幾貴
18grams同NOT
咁淘寶匿名手磨,幾百蚊
再低過呢個價既基本可以收皮
有冇啲細嘅手沖壼介紹
要幾細
幾多 ml
等我開頭仲睇緊一個壺有埋電動磨豆
冇錢買新玩具,呢輪轉咗沖抹茶
再上真係唔知索性買電磨定c40好
地圖版全部都係黃?
求其搵過最細都係250ml
淨係沖比自己黎自high唔想買咁大
喂唔係架!

有啲都係藍 / 偏藍
好耐之前用落既資料手掉上地圖 only

詳細睇 doc 版會好啲
盡量今星期內 update 返
C40,2千蚊
但電磨要去返呢知級數會貴好多喎

2千左右既電磨一般都可以收返埋
但沖啡好少會預到岩岩好架喎
因為你仲要預熱下,洗下杯

同埋就黎無水果陣水壓會唔穩定喎
高汁post唔飲咖啡會頭痛
留名
建議幾多ml夠用想拎公司d掛耳黎練習下得唔得架
一般手沖壺都好似 500~700左右

拎掛耳練可以呀
打圈要定,水柱要穩
打圈速度可快可慢
但要穩定地快,又或者穩定地慢
留名
入面有人fc 左話係私怨wo
真唔真啊?
https://kknews.cc/zh-hk/news/pylgpye.html

//如今,由廖偉芬一手創辦並壯大的熙辰國際(Sir Hudson International),員工超過 300 人,目前已創立「HABITŪ」「鈴木咖啡館 Suzuki Cafe Co」「The Coffee Academïcs」「 Harakan-S」等多個獨特品牌,擁有分店30間。她帶領着熙辰國際堅持走精品路線,成為與星巴克與太平洋並列的香港第三大咖啡品牌。

廖偉芬是香港廖氏銀行世家的第三代,廖烈正與湯慧靄之女。廖偉芬的祖父是著名的香港第一任潮州首富廖寶珊。從祖父到父母輩都是香港地產、中資銀行的領航者,他們在不同的時代持續將廖家事業推向前進。//
聽啲人講通常都推comandante
買貴少少好過咩味都飲唔到
沖黎沖去都沖唔到想飲嗰隻味會無癮
知唔知邊度會有多啲手沖壼睇
唔該
我個人會建議 上環 barista jam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞