[咖啡撚] 全港最大 黃色咖啡圈 地圖上線啦 ~~~ 光復香港 時代革命

1001 回覆
491 Like 8 Dislike
我最後求其買咗個$100嘅唔使用住先
咁好貴嗰啲冋平嗰啲有咩分別
苦主之一 用左兩個禮拜即刻買左個不鏽鋼雙軸手磨
磨 5分鐘 同 20秒既差別 呢個淘寶手磨真係好難用
淘有隻九土,臺灣咖啡人幾推介,但始終果句,買隻C4O其實仲冇咁花埋D無謂錢!
真係未聽過有咖啡藍圈
邊度有Moka專用粉買 黃店
我圈幾間俾佢地圍爐
全港加埋都係得幾間
自己買磨啦
即磨 / 磨定 差好遠
真呀
又唔係貴……

買部 phone 都1皮啦……
仆街就爆 post
一陣要搵資料開新 post
都有睇啲手磨機,太多選擇唔識簡。見到有幾隻便攜好似幾好,有無推介。belmont coffee mill / Porlex JP-30 / RIVERS Coffee Grinder GRIT
呢個post啲人好有錢,二千蚊都話唔貴
幾年先儲到錢換一部iphone嘅我都係死返出去
我今日先幫我套C40開光,用16 click磨Papua New Guinea,真係少好多細粉之餘仲磨得比以前個Bialetti陶瓷磨快好Q多
問心,想自私飲嘅話靚手磨真係就唔甩
我諗呢個post嘅人都係叫你C40/M47二揀一
我比較寬容少少,你求其買個Hario/Bialetti過手癮先,到你發覺冇舖頭沖到咁好或者爛咗邊件零件磨唔到嗰陣先再二揀一
C40 好似好高階。我見都有啲人講隻叫匿名同 1Z,係咪都係 Porlex 果啲咁上下
拎班友拎個磅去cal過先話準啦
請問師兄知唔知澳門代理咩名同地址?唔該晒!
我意思係幾錢既磅都一樣
去拎返張calibration certificate 先好話自己準
Bloom coffee
我上星期五經佢地買c40,今日下晝收到了

抵喎,不過剩返藍色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞