我係一名八十後抗爭者,收到預約被捕

2821 回覆
5947 Like 72 Dislike
唔撚駛理佢
只係不斷講警黑勾結
坦白我地資料有限,612 都會比人質疑,普通人上黎要講到無可挑剔就更加無可能。
睇晒咁多頁了

我有朋友真係有親身經歷

落口供就算無野講 都會叫你番去
再不斷睇狗罰抄我無野講

同埋會俾你睇左啲證據一次 先落口供
你係可以繼續無野講
唔係話俾唔俾你有準備
啲證據之後上庭前律師都會去拎
唔通你諗住律師係上庭果一下先見到啲證據?
到時果刻先諗點樣幫你打?

其實真係冇俾人拉過就自己諗埋好多覺得理所當然既野出黎駁人
不如真係自己了解多啲先講啦...

我唔係話幫樓主
我唔識佢
只係覺得大家信咪信 唔信咪唔信
如果唔信 俾咩證據都係假
叫埋樓主番去報道果陣開live俾你睇好冇?

反正香港人多的是錢
我就捐左
就算真係呃都唔爭左果少少
如果真係手足需要幫忙咁點?

樓主 希望你個律師真係幫到你
歷史會判你無罪
手足加油
早晨借位一用

有心嘅日本人做咗5分鐘香港抗爭定格漫畫短片

https://youtu.be/VBu551WLnss

推條YouTube 片去fb ig WhatsApp tg la
手足加油
又話律師唔理你,又話交晒俾律師,又話唔同隊友聯絡,但又知道所有人48小時內被捕,十幾人仲記得晒佢地手提電話型號,一出事隊友都唔去關心 ....

我都係果句人地信無法,但如果你係前線無厄錢,都應該認同我講果句人血饅頭死全家
連個612副本都冇就執幾雞野番去,我先前做過612被捕支援,有收據架喎,你將所有既問題spin哂走,完全冇諗過答人,你都覺得執左幾雞野收夠籌啦。
樓主快D回佢啦
希望所有野都係真
最後一個回覆了

星火律師唔理我
所以我有自己另外搵
之後自己律師叫唔好亂來
因為有connect 就會一個入去全部入

唔搵都知?因為被捕當日係會見到面架
同一個operation 會一齊處理
不過都有先後,有啲會走先,有啲係後入

電話型號好耐之前有討論過,所以有啲印象

隊友唔去關心就係錯?點解用你嘅諗法套入我度

食人血饅頭,死全家!
最後回覆

你好,我們是612基金。

謝謝聯絡。基金信託人已了解你的情況,確認可提供:
緊急經濟援助
另會借出保釋金
總數

比錢方法:
支票全數見面簽收;

敬請留意,請提供所需文件:
-簽收時,請帶身份證,核對身份用;
-被捕者或被告,請提供保釋紙+口供紙第一頁,並於簽收時攜同;
-如有醫療費用,請交回收據正本。如需保留,請先影印。

簽收文件:
只有事主中文全名、身份證號碼、金額、簽署。
所有資料,絕對保密。文件僅供基金內部核數用。

同事會用以下其中一個電話號碼聯絡你:
以上核對身份用。請等同事搵你,不須主動聯絡。謝謝。

簽收有文件,副本唔會俾我,我都有問過

你做過612 ?
我相當懷疑喎,咁612會用乜公司開票你又講唔講得出

收據?你俾張我睇下先
612係入咗票都唔會通知,要自己check
佢Charge你三條罪係會每條罪問你幾題, 就算無野講都抄足個幾鐘, 最後係真係十幾廿頁紙比返你
利申:被咬三條罪
得啦, 你呃完十幾萬袋袋平安唔駛再覆啦
同你同黨一樣只會人格謀殺同屈sir

自己睇圖啦, 拎左十幾萬連張612 資助證明都拎唔出

business acct 自己名又話link 左落老婆acct, 依家俾我踢爆根本都link 唔到第二個人名銀行戶口, 然後又9唔 搭8 話咩br cert 就開得

知律師就知你係邊個? 你搞笑炸下wo
之前話律師唔主動搵返黎, 依家又變返律師唔理你? 一時一樣?
你咩details 都爆哂出黎,7 歲仔又講埋,竟然連個曾經搵過既義務律師名都唔夠講?

你有時間打咁多字回覆, 連拎少少時間影d 實證收我皮都做唔到?

我因為反送中入去警署多過你啦, 你收收皮先啦, 博唔到繼續屈sir 啦
咁問咁多人攞材料整沙律把撚?
原來兜沙律係擺係到,唔敢食既
d料都只係擺係到,唔敢用既
咁一開始就咪諗住要人比料請人食沙律啦
反正我信了,金已課
不嬲都唔信光頭佬
古古混混
不是好人泥嘅

疑點利益歸於被告

必須堅信冇事

自己研究下案情法律規點

律師有時係幾X 既
樓主我信你 因為我都係被捕手足
加油,手足!
tg既對話佢以咩形式比你睇? screen cap 定 純txt ? 唔同形式有助知道佢d料點泥
冇需要用時,應唔應該用錫紙包實後備電話?
Switching off is the most important step.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞