我係一名八十後抗爭者,收到預約被捕

2821 回覆
5947 Like 72 Dislike
你仲攪笑
死之前24小時,你會諗乜?
So far 未聽過有搜令可以開電話
不過一個警惕
其實簽約,一個月無限都係300左右
我幾鍾意你嘅假設

先答你保釋條件
你哋睇到嘅係過咗堂嘅條件
唔同被捕時嘅條件

暴動唔放?理大幾多人暴動都依然保到

再答你律師,我無話搵緊
只係個律師話會再連絡我但無咗回事咁

錄口供一定有口供紙架,唔係點簽名作實
求其搵個被咬過都知

PayPal acc係可以sync返去個銀行架
俾埋老婆名你好無?

因為612係一係入數,一係入Cheque ( 抬頭唔係612)
過程係經好多個人搵,之後出去寫收(但未收到錢的,張form 都唔會俾影)
之後先會問點入。

起底睇過你,我對保釋金會有得講數仲amazing

不如你講下啲狗收錢之後點做
咁有經驗嘅人就知邊個吹水
Sorry bro
唔敢任何動作住
要睇定啲先
所以好怪,因為點都有兩三個最信任嘅人會討論發生咩事,一齊諗辦法點面對,又或者一齊諗下上法庭點做 ,sorry,因為我識啲人真係咁做
香港無毒果條例
而且一班人就算告都應該係一齊告同一個case,乜真係一個都唔聯絡好咩? 其他人同你一樣都無聯絡你? 上到法庭你唔知你其他朋友諗緊咩,咁樣真係好咩?
死之前緊係上連登自爆
而且啲狗會突然之間咁好死,俾咗佢收集番黎既cctv 你睇佢地手上有咩証据可以一定告得你入,都仲未起訴你? 班狗突然之間咁有良心等你有機會有時間著草?據我所知,狗一有証据懷疑你係前線,保釋條件一定係交旅遊証件,什至唔俾你保釋扣留到上法庭,應該係你無律師幫你,你都咪洗旨意拎到佢手上嘅証明
暴動唔放?理大幾多人暴動都依然保到

理大果d 全部係過哂堂, 唔存在咩律政司唔得閒之說, 佢地全部係有條件保釋, 唔俾離港,要禁足,要宵禁,一星期報到一次
你知唔知暴動係幾嚴重既罪名? 以你所講證據確鑿會俾你幾耐報到一次, 仲可以自由離港?

再答你律師,我無話搵緊
只係個律師話會再連絡我但無咗回事咁

知道時日無多,打埋電話叫你早兩星期到,你都冇再主動聯絡返律師? 一個最清楚你case 既律師你都唔搵然後好似冇左回事咁?

PayPal acc係可以sync返去個銀行架
俾埋老婆名你好無?

之前又話link 左老婆paypal, 依家又話link 左銀行, 你知唔知paypal link 唔到第二個人名既銀行?
連自己話幫理大個眾籌都係入自己戶口,依家又可以拎出黎幫自己眾籌,邊樣真邊樣假

因為612係一係入數,一係入Cheque ( 抬頭唔係612)
過程係經好多個人搵,之後出去寫收(但未收到錢的,張form 都唔會俾影)
之後先會問點入。

咁想問你收到612 錢未?
612 一係支票一係入數? 俾多少少時間你做research 啦

愈講愈錯漏百出啦, 半年抗爭駛300k , 一冇左份工要按樓都講得出
Push
仲有, 錄口供係有錄影, 唔一定有口供紙,你求其問一個被咬過都知。

如果你口供全部冇野講都寫到厚厚一疊,佢地又咁忙,但竟然係度同你罰抄?
人血饅頭疑點總結

1. 全隊十幾人被捕保釋後,樓主一個朋友都唔聯絡,去了解各朋友情況
2. 全隊被捕保釋後,十幾個隊友一個都唔聯絡你,大家唔會圍爐
3. 狗明知有証据charge都會俾樓主保釋而唔係直接上法庭告左先
4. 明知樓主係前線,保釋條件會無沒收旅遊証件,等樓主有機會著草
5. 狗會未o係上法庭正式起訴前俾佢哋收集到既証据樓主睇,等樓主有備而戰
得架喇

埋大6號先會有班轉擔保,過去探下囉

律師我見佢唔覆用返自己啦

PayPal business acc你用過未?

啱啱收咗,你去搵612 cfm係咪咁囉
已經答到唔想答
你問吓其他被捕人係咪咁
睇黎你之前話傾保釋金都係9up
應該唔知每一句「我無嘢講」都要簽名
手足唔係傻嫁
絕對知道做緊咩
我地更加要努力團結
為未來奮鬥
兄弟爬山各自努力
個律師係有聯絡你定冇覆你? 我覺得手足被控暴動佢唔覆好有問題, 介唔介意講邊位律師?

business acct 我未用過, 介唔介意講下你點sync 其他人銀行戶口? 我都想學

收左612 票? 可唔可以影黎睇下咩台頭?
冷靜啲,以事論事啫,邊有單打你,你諗太多,唔好咁敏感啦。

bitdefender vpn 你覺得有用啲?無 kill switch 有咩用?少ser有咩用?無雙vpn有咩用?

以事論事,你覺得我提到嘅功能都唔及得上你一個 flash rom 功能重要?

定你唔知咩叫 kill switch?
畜籠殺手(初級)
會員編號: #64745
註冊日期: 2016/12/13

下?你唔係用邀請碼開 AC 咖咩?
嗰陣可以用 free email 註冊咖喎
推 樓主up乜鳩 你(or 你朋友) 有冇真係保過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞