我係一名八十後抗爭者,收到預約被捕

2821 回覆
5947 Like 72 Dislike
代po

我哋係一隊八十後抗爭者,因為14年已經有抗爭,經驗豐富,所以每次行動都可以全身而退。

直到埋大,有人因係母校關係戀戰導致被困,好彩最終無事。

因為大家嘅小心,所以一直都無人被捕,甚至連抄牌都無,以為咁就好安全。

點知12月中有朝,突然朝早有人拍門,嘈醒老婆同個仔,心知不妙。果然係以暴x及串x等罪名拘捕及搜屋。

等到律師黎,都係果句,我無嘢講。
然而上得門咬,就一定有啲証據喺手嘅。
有哂cctv出入記錄,時間,片 (戴頭盔先,佢哋認錯人)
仲有哂tg 已del嘅message 記錄 (100%無鬼嘅私人谷)
同時全谷人都收哂皮 (無人篤灰)

但應該係律証司果邊處理唔切,所以都俾我哋保釋。
同律師傾過,只話「唔好講野,有乜上到庭先同個官講」「唔好認錯自己」之類

有隊友之前都諗過轉保前都係食轉沙律先
上過黎眾籌,亦搵過大丁幫手,但因防礙xx公正所以被拒。提供完fact check 之後又話俾資料太多,所以唔敢捐

好啦,2020開始,就接到電話,叫提早去報到。
估計都係夠料所以早啲返起被起訴。

身後事我哋就交代得7788,有哂心理準備出唔返黎

懇求大家幫我照顧我個仔,我出返黎之後,會報答返大家。

光復香港,時代革命!

https://gogetfunding.com/食沙律/

唔捐都可以問吓我朋友問題,應該都無乜機會再見到面
手足加油
手足
手足
大家唔駛喊喎
我哋預咗
好多個都有仔女,都係為咗下一代而出去
相信香港人會為我哋討回公道!
push
一定無事
+1
樓主比人上門拉係因為polyu 果單
係我哋應該要出埋你嗰份力,直到光復香港先叫報答到你嘅付出
想問你被告左咩罪
當你見到哂cctv
就知無得呃自己,收埋預約通知
都知道閪多過like
Btw 香港人一定會為我哋討回公道
手足
沙律錢又唔批咁佢食乜沙律
撐住
私人Group
冇人篤灰既情況下
班狗有哂TG對話記錄
有人用屌米機
詳情唔方便講
36小時落咗3次口供

點解唔食沙律, 有曬時間
X重&串謀xx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞