連登巴膠怒屌警暴製亂暨W1三度減班專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
港島難做問題係
平線做多多客都要蝕錢(5B、10呢類)又唔夠電車打
貴線好似18X咁一係唔夠鐵快、鐵一開就無哂客,一係就兩繁以外需求太細(88X呢類)
另外嚴重塞車回唔到車令成本更高
但非繁同繁忙時間可以差好遠,繁時290快足10分鐘都唔出奇(美孚條龍唔少人上),如果同長荔街特車比隨時快超過3個字

即使貴2蚊,但呢10至15分鐘已經令唔少客用腳投咗票,290喺黃大仙同彩虹都好多人落
因為一開始佢無諗過開88X,只係無諗過縮277X藍田山會咁大聲音,所以淨係想用最少資源去塞住佢地把口,咁點會諗到長遠?
其實當初277x開到去平田邨係咪又係呃里數搏收貴 d
兩條十字型咁行得唔得
A:太和>大中總站>新興>廣福
B:富亨>大中總站(?)>廣福道>運頭塘

但係大中總站一定要再執
根本而家都已經唔夠用
仲要擺埋架小巴過嚟 cls
今日繼續40x
其實電車係咪都會收車
三個新增禁煙區為:
一.頌安巴士總站;
二.西九龍站巴士總站;及
三.西貢(北)公共運輸交匯處。

四個修訂禁煙區範圍的公共運輸設施為:
一.火炭(山尾街)公共運輸交匯處;
二.將軍澳康盛花園公共運輸交匯處;
三.青衣長宏公共運輸交匯處;及
四.青衣站公共運輸交匯處。
=======================
攜帶自用醫療壓縮氧氣瓶出行人士明日起可乘搭專營巴士
運輸署今日(十二月三十一日)宣布,經修訂的《公共巴士服務規例》(第230A章)明日(一月一日)起生效,容許攜帶自用醫療壓縮氧氣瓶出行的人士乘搭專營巴士,而每輛巴士上的壓縮氧氣瓶總數不可多於兩個。
應該唔係
最初係唔想藍田站咁多巴士線做總站
但最後277X 又係去返藍田站做總站
開277X果期連38都拉埋上平田,所以唔太關屈里數事
果期好少屈里數去到咁盡
想屈高一級仲有其他方法,好似268P初初想收到$23.9仲貴過968X
72 一月開始又做返中大客
同埋愈來愈多人碌車
都唔知係咪慳電有獎
好懷念大學年代坐電車尾班車堅城半個鐘左右落到北角
聽日唔知會有乜嘢版本嘅國難巴士呢

本人繼續保船
269B照開15
九龍公園已經要企
西隧版102/104/118
再加各款特種車車輛做加班車
紅隧特車紅隧口總站全部送頭
乜而家連青馬收費廣場個站都會塞
2019最大懸案

究竟嗰50部量產 streetdeck 仲會唔會生產?

嗰部樣板 WJ1984 短期內1會唔會重投服務?
點解?大學站又冇左?
開返sem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞