連登巴膠怒屌警暴製亂暨W1三度減班專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
秋本@45
(轉自膠Talk)
呢啲係咪叫東施效顰 之前已經學新城咁將路線英文字母尾變大

同埋我覺得無論新城定狗巴,好似呢張為例,過咗喜鵲樓之後三條走線都係停一模一樣嘅站,其實係呢個站之後都無必要show三條一樣嘅線嚟曬位,呢個係五彩天梯可以做好啲嘅地方
觀塘堆98A 98B 站牌都係咁
好核突
黑白乳豬紙
簡直係退步 (仲好意思話出發點係為咗環保)
有用紅色印
依張唔係黑白碳粉
都總係唔環保
幾時印返彩色、加分段同詳細班次
紅色唔係彩色咩
SF15 上大帽山

ATSE不是夢
咁我寧願佢真係黑白
聽講KR6768喺廠反撚咗
我琴日仲喺大潭見到架車
唔係聽講
係真
係膠talk見到
真係有幾大仇口先可以係廠炒到反車
日日都有 由其夜晚
屌你老味 老闆車身咁撚重 都可以反
【明報專訊】研究巴士除了是興趣,更可成為學生的學習動機。炮台山循道衛理中學校錄取不少特殊學習需要(SEN)學生,當中包括自閉症、言語障礙等,校方以巴士為學習主題,與新巴及城巴合作,以退役巴士座椅、扶手、落車鐘及地板改裝成模擬巴士教室,學生寓學習於興趣,提升社交溝通能力。

炮台山循道衛理校長:見學生熱愛巴士 激發構想
訪問開始的時候,學生均十分尷尬,互推互讓,不敢發言;一談及與巴士有關的話題,同學們則各不相讓,爭相分享。記者隨意提出一條巴士路線,學生不消半秒已可說出目的地、車型數目和種類,其中中五學生張文希更稱,單憑車輛的引擎聲,已能辨別任何一種車種。校長沈立平說,「意想不到」學生對巴士有如此強烈興趣︰他早會前於操場閒逛,目測有逾半學生手執與巴士相關的書籍,激發校方構想以「巴士」幫助學習。

校方5月籌備巴士教室,起初只打算安裝幾個巴士硬件,與新巴城巴洽談後,獲贈退役巴士扶手、「落車鐘」、路線牌,甚至巴士地板。後來老師更與學生一起繪畫巴士教室內的牆壁,成為一間像真度極高的「巴士教室」,用作學校的「路路通巴士社交小組」和給予部分學科使用。學生鄧湋麒稱,喜歡巴士的「落車鐘」,但因平常乘車不能隨便亂按,而於巴士教室則可「大按特按」。

柴小小氣,得設備捐
九巴日常會為員工安排乒乓球隊、籃球隊等健康活動,近月更為員工推出「3個月減夠15磅有1000港元獎金計劃」,找來歐陽當代言人,吸引超過180名員工參加,首月已總共減去534.4磅。參加者之一、28歲車長鄧偉俊1個月已由234磅減至221磅,短時間內減去10多磅。他笑言曾被同事嘲笑「再肥落去就頂軚盤㗎喇」,故毅然參加該計劃,又稱即使計劃結束亦會繼續減肥,更打趣表示:「如果拎到1000蚊會請朋友食放題,食肥佢哋再一齊減!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞