連登巴膠怒屌警暴製亂暨W1三度減班專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
行太子、開密啲就得,
同黨鐵並排,仲要10分鐘起跳,緊係冇人
72X班次咁鬼核突
同埋可能都要搵方法整快佢

行太字道+洗衣街真係分分鐘快過直行窩打老道,諗起怡安閣後一路塞到染布房街已經唔想搭

又可以行上BU條橋飛起九龍塘黨鐵站同映月台,唔洗停嗰兩支燈
72青山道慢慢磨,枝枝燈都停
入沙田圈,下繁沙市塞十分鐘都出唔到
度度都唔係好慢,加埋就慢
你75x左兜右兜梗係多客過72x啦
72X飛起九龍塘,即係271呢一世都唔使旨意改快
你覺得有271X搶錢之下,厹仲會將271改快咩
271唔入尖沙咀直去佐敦,271X轉全日迫尖沙咀客搭
72X再改快
72同72X諗下點夾埋變快仲好
大埔去SSP至美孚死位咁
紅小又有緣人班次
黨鐵又要轉兩次車
72又疏又慢過閪
大埔版既270B有冇出路
我今日想去西九龍中心完全諗唔到搭乜 最後揸左車算
跟270B走線總站要停奧運站,荔枝角到奧運要半粒鐘,有冇咁多車
272E變循環線得唔得?
大埔版286x似乎較有用
其實W3停青沙但唔屬於青沙轉乘系統係好戇鳩
除咗俾嗰幾廿人go to work之外個作用真係昆無知市民水
係W2 最成功者,觀塘-西九龍 Express
轉286X先岩
我成日都想272E可以取代72
但今時今日72要做埋以前86B馬騮山果堆客
72根本冇得郁
飛起沙田段已經快唔少
但厹唔會放棄呢段貴價流水
現實問題在於,沙中好多人肯俾$9.6上72唔坐86
其實係沙田/大圍-大埔,位位$9.6
btw 72客量非繁推到25/20分鐘,一定座滿窗口位
72沙田、大圍行返上大埔公路,快好多
加埋而家罷鐵帶黎嘅客量
272E 真係最大咬掠水線,唔計NA
其實大概快72幾多?
大埔咁多條x都係10.1,271貴一蚊
又唔係真係好快
如果72要執嘅話,係應該將成組舊路線(72,72A,73A,74A)一齊
72A+74A,再加埋之後會改行太和路嘅W3係應該取代到72 沙田/大圍-大埔嘅功能
(72A喺瀝源後直行新城市、直去美林後直接返大圍站,74A加雙向分段頂替72A乙明-大埔市)
但係咁係收唔到72個天價,厹絕對唔會咁做
74A睇怕厹都唔會加車落去,山路得返72A做主力,一來要加班(15定20?,暴大都會多人搭),二來會被人嘈加大量bbi,厹無得收二程全費會嬲

想問74A一個鐘一班吊鹽水,仲有咩客要做?定係直接斬落72A加班算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞