連登巴膠怒屌警暴製亂暨W1三度減班專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
286C深水埗返馬鞍山唔快得86C好多
286C改為長沙灣開,經深水埗、大角咀上8幹,甚至進取跟286X走線
狗西咁多年來想用86C全日轉286C,目的都係為錢
以為呢間西公司咁誠心為乘客着想咩
馬鞍山要青沙線係應該拆87D,而唔係搞86C
86C最簡單提速方法,舊86X全日搞掂
86X加停返第一城石門,唔過份
86C全日改做86X,狗西點揾籍口加到9.9?
呢個好明顯,最先佢想加到$10.3
反而有D另類諗法
86改逆走,沙中總站經源禾路火炭路一城愉翠黃泥頭後上公路
86A拉落碩門邨補石門富豪

86咁行可以減落$7.8,對一城愉翠黃泥頭快左;放沙中塞返佢地把口,咁行86對沙中慢左好多滿足九公司想人俾$9.6坐72願望、再唔滿意就加個81K -> 86A轉乘全程收$6.4
跟86X行法就對馬鞍山好D
86C 286C 兩線並存似乎已成定局

自己心目中係類似咁
286D 恆耀尾站全日青沙往返奧運
86C 縮落頌安經錦泰亞公角收拾埋 86A

下一步可以考慮
86 簡化第一城走線改經沙田圍出入市中心 蘇屋止步
維持青山道石硤尾白田出入沙田市中心基本服務
81 86 套車爆多條駿洋沙田市中心版 286X
86A近年俾老九咁趕客,有冇諗過兜水仔,再加價拉高條線知名度
唔好意思,想問個路
夜晚6點,金鐘去尖沙嘴(尖東站),
除咗黨鐵,最快可以點搭?

之前試過9_ _去九龍站轉215X/296D etc.
又試過104喺紅隧行過去,
但都有啲耐

利申返 有狗巴月票
你坐104行入去已經係唔坐黨鐵最正路方法
你近中環/灣仔反而可以坐船,但尖碼又唔近尖東站
去中環/灣仔搭船仲好啦
柴小796E回程終於射得出
星期一起蘇屋開1735
唔該晒,我試下海富搭307/603轉船
屌記錯,係673
不過可能行過去仲快,
之前收工都係咁行去愛丁堡集會
準備花生
幾時入埋廣源
尤其S 彎
https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20191228/s00001/1577538487415

聯署的現任及候任區議員要求,運輸署重新審視現時「以鐵路為骨幹」的運輸政策,重新界定各交通工具的定位,以及推動多元運輸模式,涵蓋巴士、小巴、單車、步行等設施及路線,讓屯門、元朗、天水圍居民得以享有靈活便捷的交通服務。他們提出短期建議,包括新增如醫院線等特別路線、修改現有巴士路線等。
水泉澳: 九巴叫你287x轉286x

86A其實有個問題, 係九巴走改快咗86c之後, 無加返世界花園個站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞