連登巴膠怒屌警暴製亂暨W1三度減班專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
通宵時段,就算唔理NA29住先,東九 N23/N26/N29都係慢到嘔
N23係E23通宵版,機場方向仲要入埋旺角同大角咀
N26已經係相對正常果條,E22P加經竹園版
N29就真係得人驚,E22A通宵版行哂全將軍澳(但無得搞,佢真係一條將軍澳路線)仲要做埋E22本身做開藍田同樂富

日間就A22/A29亂哂龍
A22主要都唔係做觀塘,條線落到藍田根本浪費資源
A29就真係對觀塘快,但如果A22真係縮短唔再入觀塘藍田,咁佢又好難唔停返哂A22係觀塘道停開果堆站(而家A29只停3站)但咁做就進一步拖慢將軍澳車程
而果堆A23/A26/A26P/A29P就單純為左補下死位就算,根本就要大重組至得
泵密主幹路線唔係問題 佢夠快我理得佢點搶錢 一年都唔係入幾多次機場

A車N車唔重覆 講埋E車
城巴做E車個mindset好似係將軍澳碧雲道缺一不可咁 好似兜圈唔駛油 司機唔駛抖
E22X 可以直飛返油塘 碧雲道繼續E22P做
E22S 又係 尾段有冇必要兜哂將軍澳全圈 連寶琳圈都兜埋
E22C叫最正常果架 最少將軍澳果段都叫順路啲
E22橫頭磡 E22A兜圈呢啲問題都好多人講過無數次
九巴都冇一條大西北線可以有佢咁痴線
AA開完NA之後,長勝再玩完迪士尼五月天,長勝好似開左竅咁執埋博覽散場
於是搞到NA40/NA41/R40/R41/X47呢埋世界級走線出黎
個時推條線出黎個個都嘩嘩聲咁
其實22/23有無可能上加士居道天橋
最大問題係將軍澳有40萬人住,佢竟然覺得主要客源唔係將軍澳仲要走去搵其他區輔助嗰吓先荒謬

但係城仔投放東九資源比其他區算多,衰在十幾年仲未肯大執

前幾個月都有議員想NA29行山,最近不便了之
之前有一排有人整走過
但係過多幾個post又有人貼返
夠腳寧願俾多少少,一口全包好過
啱啱皇后街見工作1有4個客去西九站
道路設計上一定會順手做埋觀塘,同埋大家都知經過不停站觀塘區實反枱(290/290A事件)

而家更大問題係A29繁時做緊12-15分一班,一唔停觀塘就做唔到呢個班次,開條專線俾觀塘經龍翔道入機場都唔可能做到呢個班次,變成出現一堆既得利益者反對;根本一開始停觀塘道開始就變左好難重組
上山
準備定又山上大戰山下幾十版
其實所有大部份N車 除咗全日服務嗰啲之外
大部份都好爆
搭個N26喺秀茂坪去機場一個鐘左右
比想像中快 記得好似要企人
所以其實6號幹線通車應該有得將軍澳直出機場?

不過都5-6年後
快 vs 密
唔知到時坑寶點揀

所以我阿媽去旅行, 寧願搭 NA41都唔搭N42

一個唔該馬鞍山坐滿就大鑊
有次試過香港夜晚天氣唔好 好多機delay 之後等n車條龍排到返入客運大樓
你講嗰晚 如果無錯, 龍運只係維持正常服務, 的士大豐收
龍運正常服務
城巴A 線(唔係NA線) 開到凌晨三四點
以前A41P開線嗰陣都經過源禾路
通常尾班N42沙市前都係得小貓三四隻
秦石開始先真正多人上
應該搵人整個開post template長期置頂
我一開始睇好A29係大熱改行六幹
可惜觀塘加站
呢加惟有下注單邊E22A,兜埋康城落將藍直飛六幹駁三幹
同埋就睇紅公司肯唔肯開X290 六幹駁三幹去荃葵

同中灣繞一樣,可能巴士公司唔太熱衷改用,但吸引私家車改行黎疏導原用道路都對巴士乘客有所得益
(或者只作為道路封閉時的alternative solutions)
如果尖沙咀線改行六幹有無機呢?
或者開將軍澳版的287x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞