連登巴膠怒屌警暴製亂暨W1三度減班專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
冇咗東九隧道頭站 坑口會唔會又反枱
究竟23M專登行落觀塘道嘅作用何在
為咗個冇人嘅站塞撚咗兩部車喺度
斷估本身想比人轉乘
放棄尾站 換全程六幹 避觀塘道龍翔道慢車
我諗減班反枱機會 遠高過無咗隧道尾站

上面另外有 comment 關於 A29 改經六幹
我自己覺得可行重組方案其實唔少
例如將軍澳唔係一定要搭觀塘道
亦唔係全將軍澳都要跑六幹先可以整體加快車程
我指反枱個位係回程分段客 都唔少人會東九比10蚊特快返坑口

A29P上咗山應該唔會點改 而且班次差太遠 最多係A29落埋康城再六幹走

最唔明係點解寧願開條A23都唔肯A22拆線
有咩想改就早提出喇
就快開將隧轉車站架喇
到時斬任何一條線唔只係諮詢一條邨居民意見
要"全澳"居民肯先得
但將藍隧道又無留位設轉車站喎
點知問全澳
仲要過埋觀塘區議會先得
個戇鳩站害人不淺
到時如果將軍澳開特別線唔停塞車站官塘會唔會屌
最慘成條線得4-5部車
呢到唔係鳩talk
唔會有部MMC日日問低能問題
2A都唔願做架喇
將啲車劃晒救23M囉
N29都有行山嘅潛力
停完啓田之後繼續上山,去到寶達跟290行到調景嶺做總站
但N29長遠計係應該放棄啓田同樂富
如果唔塞就無著數
行舊路尖咀落地位好過六幹
其實六幹將軍澳上落位都差
將北過嚟兜路停燈好晒時間行返舊路無咁嬲
啓田算啦,燈位唔算多
但係樂富唔係應該N26入咩
城記行車時間的確係俾兩粒
唔明點解有啲意見咁執著係唔係都要行繞道,反而中九龍幹線先真係widely值得用(至於行唔行晒六幹就另一回事,視乎將隧)
>但將藍隧道又無留位設轉車站喎
有呀,一齊起緊
將軍澳交匯處冇位所以先研究開放式電子收費,有冇見過設收費廣場嘅S形走線
不過咁大個石礦場交匯處比較好嘅就係轉車站位置同上行直連東隧,其餘幾差下,包括出入轉車站路徑,迂迴過東隧半推半就要出迴旋處再等轉右
(T2路就真係應該加返巴士站喇)
但係山上已經有N26做緊
將南大帝表示:隧道尾站呢
樂富相對簡單,搵N26行埋
但啓田麻煩,一係要學E22咁藍田北頭站至得,一係就N29回程果種古怪行法先做到

本身如果無服務就唔使補,但本身有變無可以想像到幾大反對聲音

可以咁行
N26 油塘 -> 廣田 -> 啓田 -> 觀塘道 -> 竹園 -> 樂富
N29 改跟290A咁做秀茂坪四順
即係將南做尾站
咁就可以搵NA29塞住把囗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞