『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
點解世伯會有張咁嘅嘢嘅?世伯係專業人士定係早幾耐已經係BC?
頸都長
計分
夠高分就有
咁點解拿左唔去英國?
點解之前去韓國囉本BNO整自助入出入境佢地話唔搞嘅
有無巴打知BNO點樣申請印尼VISA?
自助入境冇係因為bno張晶片冇指紋係入面(好似係)
但出境可以自助就因為入境個陣泡菜留咗你指紋
就係攞咗先唔洗去英國
特衰有將指紋放入晶片?
入境處有你指紋
澳門仲衰就係少數有加入指紋成生物特徵嘅護照,估唔到世界上嘅少數包括香港喎!世界標準最基本係相片做生物特徵而已,大部分國家只能於關口向旅客收集其他特徵資料如指紋,不過未來會唔會將更多個人私隱落護照晶片內?睇有關政府同有關國民對此有無話語權了。
都有一個星期啦。
是咪要打去同英國佬傾偈
但係我由頭到尾都無收過佢lost and stolen個reference number啵,佢仲send email同我講我個lost and stolen report has not be cancelled
之後我就再reply佢話我搵番之類。

求教學之後可以點做
好明顯你唔係!有兩本英國護照任使,可以多啲四圍去,吸爆兩本護照佢。至於你老竇係唔係呢......bdtc 肯定無啦,如果佢有登記bno,仲會唔會再使錢測試下可唔可以續?其實做咗正式bc,仲會點會理以前舊嗰個二等國籍?升咗級就算無咗舊都好正常吧!
一係等,事實上有唔少人等緊,佢哋有人有ref no亦有人無,有啲攞埋護照都真係重來無收過ref no ,有啲三個月終於批出!你亦可以webchat 問佢有無嘢欠,副署有無問題,但如果你之前問過,相信亦只會重複答案!點解咁耐,就係以前唔續,依家大家谷晒去搞,你叫人仲可以點快?
咁你咪幫手查吓,查到返嚟話俾大家知,紅字是否真確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞