『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
打咗比passport office 直接承認錯誤叫我寄返去轉返本俾我

仲叫我一次過寄埋我份application
我果本20號confirm收到文件 剛剛收到message approved. 扣埋d假前後先兩個working days
最近寄空郵掛號同speedpost分別平均要幾多日先到HMPO?
今次輪到幫外父外母搞
大家覺得popo會唔會傻到拉曬所有去過英領集會要求平權的人呢
Speedpost睇運 我老豆老母同一間郵局同一日同時寄出 一個用咗兩日 一個用咗十二日
已決定空郵掛號, thanks!
你老豆係咩background 有bc?
born before 1983?
12日定12個工作日? 我見佢仍報1-8工作日, 如果你係12個工作日先寄到可以同郵局claim返錢

利申:郵差, 唔好蝕俾郵局
BC from Hong Kong Act
十個工作天
老豆send咗email claim錢但未復
咁仲唔快啲入系統課金!
最緊要唔急
咁返去郵局Claim錢,EMS寫明遲到會Refund
呢個係點樣有?
199x年啲居英權計劃
oo 公務員同professional個堆精英
我都係20號comfirm 收到,但仲未approved.
想問報失舊bno
打埋電話去confirm資料之後
通常要幾耐先會收到報失果個ref no?
我都等左差不多一個月喇
依家太多,超過一個月好正常,如果自己肯定有,立即申請啦!

有啲人直接收到護照都無收過ref no,因為資料直接去咗申請步驟度。
Liverpool, 大家應該都係同一個
我同我老婆都approved 我地有舊bno 我齊文件
我老婆就冇老豆老母出世紙 但都approved
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞