『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
公務員
激死我
老豆嗰本返咗黎
你就申請得
希望快啲返到 23號先being processed
你之前申請要小心啲!佢哋嗰邊喺新申請bc方面好易錯,如果唔想續bno俾多次錢,要問清楚甚至可能補封信講明申請bc!否則每人申請兩次真和味!
我都驚有問題所以我打咗比passport office問清楚先apply仲跟佢提示寫咗cover letter 點知都係錯
我老豆份application webchat confirm咗係for BC ( I can confirm it is for a British Citizen passport)
有cover letter就應該無得抵賴,應該都係印錯啫!希望你一切順利,繼續報告都係好消息!
英國宗教領袖
你咪即場買個佢嗰啲袋囉,包無死
Bno報失要搞幾耐㗎?等咗成個月⋯
肯定有舊BNO?
香港人報失人數太多,超過一個月已成常態!如你肯定自己有過bno,可直接申請續證。
咁係呢啲國家麻煩,唔係我嘅問題,BNO係British 我咁寫根本無錯,又無呃鳩佢
其實我覺得如果佢畀哂文件嘅話,呢個選項揀咗乜都唔重要,佢應該要出BC,直接叫佢換返做BC就得
家姐續證,由網上填form,到approve,前後唔駛1個月。

我家姐仲要12月中先speedpost俾HMPO。

Approve只係用咗5個工作天。

祝大家順利續證。
但我已經報失,咁有無問題
我係報我再申請
我、老公、媽咪3份一齊寄過去
25/10佢哋收齊文件
老公2星期後收到新證
媽咪今日收到
唯獨是我仲未有update
1星期前send過email問係咪有嘢漏佢哋答話無

哩8星期入面收過2次報失email
同最初嘅內容一模一樣
同埋所有嘢都寄哂去
所以我無理佢

已經8星期了
請問有冇人試過要咁耐?
我仲可以做啲咩?
謝謝🙏🏻
要註銷到舊BNO先續期
等吓喇

咁樣係咪已已註銷咗?
20號approved,23號printed and sent,今朝已經收到DHL番黎真係好快

等吓喇
係,你不妨定期webchat問吓,會唔會副署收唔到信之類hold住咗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞