『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
英籍人士話你知法國佬唔會care你有冇印
法國試過無印
法國我排乜queue都係無印
以前係咪第一次去台灣要去力寶攪簽證?去過一次就上網攪就得?我有冇記錯
而家都好似係第一次去要上力寶
問題就黎啦
我第一二三四次都係用廁板去
咁我下次用bno係咪網上攪定係要去力寶?
入台證係跟hkid唔係跟廁所板/bno, 都係就咁上網搞
唔通廁所板過期,我續左廁所板又要出力寶中心一次?
唔係話力寶收咗檔咩?
唔知啦所以先想知宜家點
即係入境時佢都要係我bno既字仔度搵番我hkid no.?
我第一次整已經係網上搞 不過特衰
我見之前啲人話bno 冇中文
所以入台證打返中文名就ok 都係網上搞
thx
香港或澳門崗世,第一次都唔洗
正解,香港出世,無論揸特衰定bno,直接去網簽,會入身份證同護照號碼,所以印出嚟就配對咗呢兩種證件,所以再用其他護照,佢哋用身份證一對,就搵返呢個人,至於問唔問,每一個IO都有權問,所以到時正常回答就得。

依家力寶無簽證搞,所有都網上搞,基本上內地出世,第一次去先要做正式台證,全部文件上載,信用卡收錢,一星期內批,一樣要自行打印台證出嚟,但必須彩色,可能因為有相片吧!之後再去就可以正常網簽了。
係咪全部都係落T Chan嫁?
岩岩收到sms,我同屋企人個份都係T Chan
唔好意思,想問下佢online upload相,係咪佢會幫你cut埋個size,eg 我upload張大過35mm x 45mm size嘅相就OK? 睇左好多淨係搵到一個sourece話有依個功能,所以想問下,感謝
因為係出面影左張相,佢個digital copy就咁寫600 x 750 pixel,所以唔知可唔可以就咁upload上去
男朋友個張佢有cut
cut 左 dddddddddd 頭髮
即係我照原檔掉上去,佢會幫我搞? cut唔cut唔緊要啦,最緊要佢接受
* "佢" 指 個system
係咪應該等份件無彈轉頭先打去改派送時間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞