『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
影印個人資料頁
呢度有case被人收咗皇冠頭正本攞唔返,你有錢就出核證副本,無錢就彩影,底面都要清晰印出,可雙面亦可縮成A4!當然佢有權要求你再俾正本,到時再俾正本,有事都可以追瘦個PE,因為佢真係收過先會批證,唔同第一次寄經唔知咩人嘅手!或者到時候先俾錢出核證副本都得。

文件就要求咩就俾咩,唔好寄多餘嘢,亦無代替品,無嘅交唔出寫信解釋就可以。你最重要嘅文件,其實係你本過期bno,其他父母嘢其實次要一啲。
所以我都次次話我去機場搞
我用特衰都唔俾我退,可能我唔熟韓國唔同退稅機要用唔同機(試過樂天/abc mart)都唔得。結果去機場入禁區前一部機,又俾我可以掃哂。個機制好古怪
唔關事,upload上去淨係見到個頭係正常
預留位置比佢自己CUT
好多頭頂都比電腦CUT走
佢只係要你塊面
你上載先,系統會話你知得唔得,無需過慮。
相唔駛太緊張吧
就算有問題佢EMAIL比你補相你都即時EMAIL番比佢就OK
唔會因為張相拖長左D咩時間
依家系統自動化,你無需擔心太多,大半身係俾手機影嘅,你相舖已跟咗紙本規格,所以亦合格,系統最終顯示嘅,將會係你護照所用嘅,背後影多幾多,完全唔重要!
8月尾process,到今日先approved
英國下議院表決《脫歐協議法案》 358對234票
星期三寄到hmpo, 今日都未轉doucment received
Application History 係 HMPO 公務員人手 Update 所以不要過份緊張
冇緊張,不過之前3次幫人申請都係第二日就轉,今次耐左
我等左6日先轉received
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞