『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
試過 Locker ok
Speedpost
我用speedpost,13號寄,16號已到英國,而家等派件
9月 23終於批
lost case
9月23 doc received
12月17 approved
區選張投票通知書呢
如果係英文地址加英文名就OK
點解你快過我, 我都係SPEEDPOST...
12/12/2019 17:53
Delivery Agent -HONG KONG - PTT…+Delivery Agent - HONG KONG - PTT
Despatched to the UK
12/12/2019 17:05
Delivery Agent -HONG KONG - PTT…+Delivery Agent - HONG KONG - PTT
Prepared for despatch to the UK
12/12/2019 13:18
Delivery Agent -HONG KONG…+Delivery Agent - HONG KONG
Collected
你係咪用EMS
係呀 EMS 呀,
可唔可cap ems 個 tracking 睇睇
上面果張就係我嘅

有冇D一路都續開既可以講下係咪唔駛點交文件
相信以後都唔駛搵咁多野續
doc咪有答案囉
我都咗幾次,都話係咯!
仁川而家用入境紙 無印
自己冇份就幫晒身邊d人搞希望佢地走到ge都有得走
感謝巴打doc file入面的詳細資訊
幫男友搞BNO
首先report lost, 打電話過去
寄左佢父母身份證副本, BNO/BDTC副本, 本人出世紙副本, 地鐵同埋銀行信做住址證明
有寫信講已經無法提供佢父母ge結婚證明
29/11再補填form LS01
岩岩入去睇下發現已經Approve左
睇完巴打們d post仲擔心會有排搞, 希望christmas前可以見到
btw, 我由頭到尾都冇收過report lost個reference no.
你男友真幸福!不過父母身份證同護照完全無關,亦代替唔到其他文件,更暴露更多個人私隱!再幫其他人嘅切戒!
仆街啦,打咗去hk post 問, 佢話幫我向英國查詢,即係凍過水啦,本舊BNO 同 出世紙正本,老豆老母結婚証書。

唔一定既
可能分2次回既
唔係回呀,係寄去呀
咁祝好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞