『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
似乎呢樣嘢可以入doc,你講一講詳情俾大家參詳下,
25/10 報
20/11 取消到
份野係副簽果d 應該唔係你講果隻
感謝各位教路!
由8月想續但一直未的起心肝搞,之後一路追post,再一次過幫自己同屋企人續,12月2號apply,啱啱新鮮收到了

但同一日幫朋友寄個份掛號仍然無聲氣
我試過照做
覆左佢EMAIL後一兩日就有REF NO
但係遞晒表申請等左兩個幾月佢再重SEND一個相同REF NO比我
之後先批

唔知點解會咁
冇計啦我英文麻麻又真係打唔通
到時溝通唔到都係叫我EMAIL覆
9月3嘅我,仲係度
我9月3
我9月3
睇DOC
16寄 speedpost update 左今日成功派遞

依家得HM果到update 好心急
唔係好明,個程序唔係上網申請>收email打電話>唔打電話轉email覆>等批成功報失?
定你講緊批bno申請?
係呀跟足方法成功報失
之後就同大家一樣收到REF NO就正式入FORM寄文件
點知兩個幾月都未批
佢又再用另一EMAIL ACC SEND多次相同既REF NO比我
之後過一兩日就APPROVED
我先覺得之前咁耐都未批其實都係CLICK左係報失問題。。。
咁係佢地問題sosad
想問多句係冇打電話,直接email覆?大概點覆?
你會唔會第一次冇掛號寄失?佢有無出email你成功cancel lost bno?
我打過打唔通之後用EMAIL問佢可否EMAIL同佢核對資料
佢話OK
比晒資料佢一日左右就有REF NO既EMAIL話成功報失了
之後掛號順利完全冇問題
入左Q兩個幾月又收多次成功報失既EMAIL。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞