『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
輕輕推
DHL on the way 好緊張
十萬火急,有無巴絲有經驗
係外地唔見bno同所有證件
(用bno出入境)而家已經報完警拎咗報失紙
-》去英國駐外使領館迅速補領緊急護照
通常係咪即日可以補領到本護照架 後日要飛番hk
新post輕輕一tui
收到後記得核對清楚內頁,隨時中獎!
Push
問英國駐外使領館
比機票佢睇
正常情況半日已經出到Emergency passport (米白色封面),唔使太擔心!
最緊要知道領事館辦公時間,祝一切順利!
我外遊時證件同大額外幣一定放落呢類證件袋貼身攜帶,就算沖涼都帶埋入浴室..
http://www.eikowada.com/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/e/w/ew11766_bag_acc.jpg
強帖lm

申請中。諗緊父母出世紙比唔比正本好
香港出世?驚既話申請核證副本寄去囉!
副簽嗰到其中一個認可嘅係專業團體嘅會員,想問吓有冇一個係佢認可嘅專業團體list? 因為有朋友想搵我副簽但我唔肯定自己個membership佢承唔承認
突發,11月尾寄出嘅ecship終於到左英國
我聽日諗住寄
佢要我出世紙同爸媽結婚證書
但見到有巴打話佢無比返你地
你地多唔多人會比正本佢地
定係彩色copy比佢地都ok?
我彩色副本都ok
巴打去邊?
真係睇彩數,簡寫唔一定會打回頭,我個2份當初都係填簡寫都無打回頭
係咪掛住投票,啲人唔得閒處理我個application ?我又唔係lost case ,文件齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞