『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
老媽子續2星期批咗,佢有副簽有舊果本
我都係2號寄掛號,到而家仲係無了期等
佢地有舊證都要副簽?
唔係FIRST ADULT吧?
咁都唔敢幫老媽子攪
都唔知佢識咩人幫佢簽
其實分別用BNO同廁板去外地黎講
佢地點分你係同一人?
定係會當兩個人咁?
或者只係靠指模同影相黎辨認?
Aliases?
我都係彩印, 兩日就批左
成袋一齊等
無續太耐就要副署,無關是否成年人,或第幾次續。
舊時真係認唔到,所以占士邦出出入入周圍溝女。自從美國口岸收集更多個人資訊特徵,其他各國都各自有收集,佢哋想點咪就係想辨識返所有人囉,咁會唔會有指紋辨識同人面識別?國內都用到出神入化算低科技,外國你話呢?
收左本bno, 見佢寫左the holder is not required to sign 係右下角, 係咪唔洗理佢
When you don’t need to sign
You don’t need to sign your new passport if:

you’re aged 11 or under
you can’t sign because of a disability
The passport will show ‘the holder is not required to sign’ on the page with your name and photo on it.
但係我又唔係殘廢
cancel bno收到email叫話打番過去
自問英文有限公司
有無人可以教下路
就咁打電話過英國 IDD會唔會好甘
WEBCHAT
全名、出生日期同HKID Number
我05到期 ,要副簽。 岩岩有個拎UK passport同事喺度搞掂。佢同我講已經簽左十幾份
你就好喇BC二代
小弟得本垃圾BNO
攪到要係過入境處關時扮BC
打左過去 可能頂唔順我D英文 講到尾
佢叫我send email比佢 寫番呢三味
oh my goodest english
有無話用邊個e-mail俾佢
就咁reply對上個email(無聽錯的話)
一版影哂兩面都無問題
各位巴絲,小女子有啲confuse!!
我本身已經打左去英國報失左,點知同一日我就搵番本bno,咁我就無理世事,用番正常程序去登記同寄過去。同樣一齊寄去嘅全部都approved,我個份就一直hold。
有無人有同樣情況呀?

副簽無問題,文件無問題
同一齊寄去既隔hold幾耐先
Ok Brian Problem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞