『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我寄自己張大皇冠正本過去時,未知世途險惡,未知HMPO職員咁俹簁,所以冇驚遺失,反而因為摺埋幾十年,摺痕已經梅晒,驚職員粗手粗腳將張出世紙分屍,好彩最後可以保持完整寄返黎..
上面係10月10過期,下面寫12月10。而且幾時又係註項到加多句過期。到時兩頁都唔夠寫。。
應該用that passport?
原來係講緊本BNO
係講緊本BC註項第3點個過期日,唔講都唔知係講緊BNO,因為用”This passport”以為講緊本BC.

到我啦
係咪到咗呢個stage就好快?
4日搞掂
身份證同地址證明最基本,加埋其他外國護照副本。
痴線,有人話幫朋友都簽十幾二十個,怕乜呢,所謂查都係問返佢啲簡單嘢,亦唔係查佢惡意亂幫人簽,佢思想錯誤,佢一定未試過自己副署人被查嗰種無奈與等待!
真係睇你飛邊度同埋飛幾密,
好似我呢啲一年先去得2次旅行既窮撚可能十年先用得一半
我由18年開始用BNO係市區退稅機退稅都退到喎

我想問下我咁樣姐係點?有冇ching試過?姐係hmpo度拎返我個bno passport?
FAQ睇咗未
你上嚟睇開都應該知,銀行信近期少彈咗,但唔係係,預約圖書都係政府信,選民通知書如果英文都可以。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞