『薪火post』BNO續期資訊 (72) 後果自負。後果自負

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
冇黎連登過零鐘,原來已經換聖誕emoji...

呀呀呀
有無巴打試過上網填完form但係過三個月無交文件

個system話會寄份嘢俾我,叫我等埋份嘢再決定下一步點做,但係等咗十二三日都未有

準備今晚打去問吓可唔可以另外申請多次,但係想知有無巴絲試過過咗deadline呢個情況
做咩事拖咁耐
要乜交乜,無嘅寫信解釋,最緊要身份證、特衰(如有)副本、舊證無就報失、地址證明正本,其他次要啲,要補都可以俾錢補到部分如出生紙之類。其實你問吓啦,佢哋都拖人兩三個月批,你過期問吓可否照交文件,不過有機會要你補相之類囉。
法國我無論排邊條隊都係無印
係其他網站睇過 之前出左新安排話依家續領bno唔需要再寄出世紙同父母結婚證明 係咪真
過咗期10幾年繼續要畀
唔該晒
我過左14年。要
我有俾出世紙副本、寫信話冇父母結婚證明只有身分證copy

問條好on9 既問題
去歐洲排 non EU
海關正常會吸印
如果唔吸你地會唔會問返佢吸返
有無login 入去 Tracking page 話status 係咩?
其實佢係咪叫你搞副簽而你未做?

你申請多次咪要俾多次錢
終於收到
可以當聖誕禮物
11月29收新passport
但到今日仲未收到supporting documents

應該點做?
Webchat問下

寄DHL有85折, 如果近九龍灣既話
一般經驗都係過期愈耐,被要求提交愈多文件,好似我咁,過期16年,唔止父母出世紙同結婚證書,更要提交四位祖父母果d,但我另一位又係過期16年朋友續領,只需要父母結婚證書同自己出世紙就得,所以其實冇絕對,惟有申請時系統叫你交乜就交乜..

寄DHL有85折, 如果近九龍灣既話

嗰頭偏到冇人有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞