羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你指香港舖? 我見FB 佢arm arm 返貨
Hardshell 唔使 pata la
行緊山凍極有限,反而係預多件褸for休息或者過夜用好啲
同意 行山 無理由用 down 做 insulation ,你搵active insulation eg . Fleece or loft 行 , down 就 停左落黎保暖
好啦,唔該巴打,咁我唔執著於p記係型d,因為montbell實在太平
望下montbell差幾錢,太多就迪卡儂算,差1/2百 montbell好過
不能同意更多, 加上呢排周圍都減,真係好多都幾吸引
pata fleece 是好東西
買左件Atom AR Women M size
大件到男人M都著到⋯點解啲model著得咁fit
係香港只係試左LT,諗住差唔多size
宜家只可以退返去,冇貨冇得換了
要凍死了
3月就咁睇會出現負數, 要平買件uniqlo 薄down, thermol pro fleece 如果唔係郁,行行企企頂盡哂 4-5度ga ja ,重要唔知你乜weight 既fleece vest。
其實想唔著得多你點seal 你既bounday air layer 係好重要, 即係你wind shield 同你base之間個層air , 除時勁過你pure garment 比你個暖度,D mid layer 除左down 之外 純料比你既暖度其實唔多,佢只係同你create 大D air layer, 不外乎 外套鬆小小, 拉緊腰 手 D 帶, 打好拉錬。
Montbell rain dancer掂唔掂?日常香港著,會行山
可以啦 goretex 黎都價錢 性價比高 抵玩
Montbell 部分野太老 搞唔掂無入
啲tee 好正wor
我都覺,洗一年都無走樣
今年訂下年 入d試下
D快乾料無人要 死哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞