羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔洗google
其實你試下著哂兩件上身你就會明
熱到.....
Montbell Perma Down Praka 呢件野其實都算終極武器
呢件野你入面普通著加呢件,我諗可以頂負十幾度已經好保守。
怕凍唔掂你入面著薄fleece or 厚base 乜都夠
唔洗啦
你有Perma 夠做
加件Base 加件Tee 夠哂做
外國好多開暖氣 你室內除都除唔切
perma down 真心暖 理論上mid著件fleece或者出街hoddie 再加件base 咩都夠
and wander 真係好貴
似gear 界既visvim
真係有減價 真係想試試佢
未試過去太凍既地方, 等我出年NZ試下
558g 800fp down 重有windstopper 唔係講笑架
NZ 都唔凍
你基本 Tee + Perma 夠哂
怕凍加base 都一定夠
and wander 我會當係fashion 牌
因為outdoor 既brand 我會要求佢有料detail比我睇到,自己料at least 你都比下D deal e.g. 布料重 ,用幾D fabric , 有冇lining ,睇佢幾件乜都無
如果用montbell 料加佢design 就好
不如 montbell X and wander 大家都係日本仔
咁又 睇佢down 又只係寫700fill
wind Jk 又連 G-tex windstopper 都無

兩架野 做同行 根本無可能
nanamica都靚,可惜多支那制
講型,我睇依個band,功能野,唔係行山
https://www.phenix.co.jp/alkphenix/
咁Adidas 有冇邊款係ok架?
Made in China
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞