羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
買M, montbell M係165-175
鬆身少少好啲,唔夠暖可以再加
Svalbard算乾燥,所以唔使Powder Land
唔好太鬆...羽絨同其他layer之間空隙太多會保唔到暖
岩,但唔知佢係鬆成點
delta lt 到手好輕身好薄 等凍啲先試
想問下MONTBELL FLEECE 算唔算性價比好高,正價$400都有件
P記真係減左價都$5XX~7XX 仲要搶
今年睇中左件
不過上網睇成萬蚊,同埋已經賣晒size
應該等下年特價買黎去旅行
有冇話d網幾時開始特價/平啲?
你講緊咩? Canada Goose?
而家唔凍咩?
今日著短tee
sorry 睇左而家個天氣 15~16度
lm
入完R1又心思思想買防風既SHELL
ME Lightline同Vega都冼水同防風

唔係倒狗屎係夠做
比較麻麻係Stitched construction
Permafrost係Boxed construction
後者會暖啲
望左陣 如果防風防水買BETA定ZETA系列好

睇落好似差唔多
Beta 算全適用
Zeta 就舒適 輕量

香港就Zeta 會好啲
輕啲 舒服啲 同方便入袋

如果有機會滑雪 行有難度既山 多石多樹枝 就Beta
有無搞錯美國七舊
香港賣成二千
屌你啦🖕
一月尾去大阪/京都 想買件Montbell 3in1 Fall Line Parka係咪夠哂皮
拆左底嗰件仲可以係香港著下
全線patagonia都無哂retro fleece
有無巴打知邊度有得賣
Montbell 全部野性價比都好高,佢成條fleece line 好完整最暖個隻climaair 都係同malden mill 開發 montbell 認真 做功 同性價比 係唔使懷疑 非常抵
其實買fleece 我睇料先 polartec 差極有個抱頂多設計缺陷
無講係polartec 就九成自己料好睇公司良心 但大多數功能想無問題 e.g 之前買左件tnf tka 100功能 完全無問題 問題係著左一次 起毛頭起到 好似著左幾年咁屌你咩

我有R2 ,MHW monkey 同MB climaair vest 大家基本上同係polartec thermal pro high loft 老實講著上去完全無分別 功能一樣 係買設計同 信仰 設計係功能上既設計 呢d 真係 pro 先用得到 我買pata 只係信仰 同J 歷史 所以只買R 系

講開fleece uniqlo 個人覺得功能上有小小問題 排汗 同恆溫係差啲唔知點解
呢件好野 好小 polartec 100 做到咁薄 當base 都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞