羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
覺得係LT咁上緊嘢啫
yes, 個網入面有寫香港代理,有一間係波鞋街地鋪,藍田小巴個位
依幾日都係著 U記薄長袖 + patagonia nano air hoody

咁係既 ,retro X 都厚,係靚仔,好睇你個人鐘意technical function 定樣。
LT 同nano air 似 都係d breathable synthetic loft
Micro puff 係primeloft gold 黎 定位係 static insulation 唔預breathable 係 d 薄至中down 既代替品
有d牌子就算用靚料你都未必願意俾一樣價錢去買,nike就係一例。
唔該晒
想買件好少少的長袖吸汗跑步衫
上網 Nike ,Adidas ,UA 全部無貨
有無咁好賣
有件全新黑色細碼atom ar hoody多咗,未拆牌,保暖度同我d gear overlap咗,有冇巴打有興趣?

十二月六日上日本九州大分県既由布岳,目的地係東峰頂高一五百八十米。
當日氣溫三至四度、陰天間中有陽光。
我著左三件上衫,兩長褲,一對手套
殻 Alpha FL、mid layer 係 Cerium SL Hoody、base 係 Satoro AR LS
外褲 Sabreo Pant、內褲係 Uniqlo 既 AIRism Performance 緊身褲
由 780 米高既山腰開始上山,初段非常大風。
身體未熱,所有衣物著曬上身都覺得凍。
行左大約 20 分鐘開始熱同出汗,之後除左件 Cerium SL Hoody。
一路上,間中有除手套。
途中間中大風,離上山頂三四百米一路有飄雪,
而且越高越大,件殻真係發揮功用擋風擋雪。
反而下身果兩條褲出事,因為外褲係夏天用,
就算有著長内褲,大風時完全食晒,柒左
巴打有得試衫好正,我前排都去由布但無上山走去浸温泉,我諗行山Mid 轉返fleece 會唔使除,巴打可唔可以講下乜鞋,我見上去條路唔係平都濕,一上一落係咪一日搞掂?。
pata torrentshell r 記 都喺$96.73
喺咪可以狗衝得 ?
我之前同你犯左同一個錯,我仲要係active climbing 上雪山,未到頂我d汗焗著哂係件shell入面濕哂,件900fill down 完全失效,自此我冇再用down去ice climbing
行上雪山都著900fill down
真係出哂事
除非做企鵝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞