羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你無著mid?
Beta for 高山滑雪
重要AR 緊係會硬身啲
咩價位?咩色
日本邊先得?
入面著咩?
Gore tex 大部份係咁AR 有d 位 去到 80D 會再硬d 我著 paclite 40D 我都有d 咁既感覺 所以唔係有雨 我好小著rain jacket 多數wind jacket 算
1月去日本 北陸附近 , 入面著montbell 最厚果隻保暖低衫 , 下身都係普通牛仔褲

, 定係都係要買kappa hoody 先夠?
Atom AR 同Permafrost Down Parka邊件保暖D?
定還是差不多?

本身有Atom AR但見永安做減價,不過如果兩件差不多暖就唔買Permafrost Down Parka lu
唔洗買 慳返啲錢
永安 AR 賣幾錢?
永安 多唔多item減價
1月去日本 北陸附近 , 入面著montbell 最厚果隻保暖低衫 , 下身都係普通牛仔褲, 買atom ar 夠唔夠?

, 定係都係要買kappa hoody 先夠?
Permafrost Down Parka 一定暖好多
講暖 synthetic loft 無得同down 鬥
synthetic loft 做出黎唔係鬥暖 係鬥輕 warmth - weight ratio
係無得同down 比
但我覺得個位爸打有Ar 真係無必要就去買多件Permafrost Down
除非去再凍啲既地方
呢個同意 permafrost down 唔係好多地方著到
亞洲黎講
著重返Base 同mid 已經好夠
要著到高fill down 真係去歐洲 一係就好怕好怕凍

托加拿大親戚係Black Friday以半價買左件Canada Goose Down Jacket
巴打咩價 咩色?我都有興趣
咁可以慳返D錢,thank you
永安冇AR呀,講嘅係Permafrost Down Parka
Montbell 8折,買夠$2000再減$200,$1200再減$100
我唔敢著上身
Montbell perma frost / kappa hoofy 夠做.
Beta AR
XS 黑色
有單
著過一次
未洗過

有意:
https://t.me/ryan1828
因為好有可能黎緊去學滑雪
見平先買定
無特定用途都係買番平價版就好
USD 575
7折 即 USD 402.5
BETA AR
SIZE XS
有單
著過一次
有Tag
HKD 3000

https://t.me/ryan1828
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞