羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實而到咁多gear撚,有幾多個真係會露營行山架?
我想講露營都超多gear....不過唔貪心買完一套可以用好耐
家下暗串我窮
出黎。隻秋
唔好問la 成日比人串ga la
“買咁多做咩你都唔行山”
利申:以前返工行到想屌,而家pure gear 撚
差唔多la 其實climaair 同thermal pro high loft 一樣
呢件thermal pro 300 似係polar 面 唔係high loft 面
High loft 面你做mid layer 層 air layer 咪厚小小
就咁著就…都係咁la
請睇Topic
如果講露營Gear 大把野講 重有行山
唔一定要下下露營既
同埋gear 野重點係 運動向
你純要暖既 著好多 只係焗
同埋你一出汗 就真係
softshell 你推邊件
我R1 techface 當softshell 著 所以再買就厚小小gamma mx jacket 兩件都正
Gamma Mx 個型好睇過 LT
但又好似好厚咁
正常人買lt 夠哂 小弟 大病後虧左
去試定size 先
之前問好似有9折,見上網好似好少做折
Retro x $1800再9折都差唔多原價
Vest仲平啲啲
係9折,我諗巴打既意思係,佢個rate 對成8.8 左右再9折大約~95折law
揾到當然係上網買好,香港我唔敢講食水深,但我諗好多比左租
This is HK
上網買我唔係送車尾就無色無碼又懶西 最後死死地氣香港買
atom ar 我上次去尖沙咀專門店都唔見有
旺角行左幾間都淨係家樂坊有
其實呢個post原意只係講旅行用嘅厚衫嘅
不過畢竟係戶外用品牌子,難免會牽涉到唔同方向裝備
如果係想買retro x, 其實香港個價唔算貴好多。上網睇正價都US$199甚至$200GBP, 等到減價永遠都係冇色冇size。
我自己都想入手返件M碼,以前買過件L有D大,好耐冇着
屌愈買愈多.....我都變左gear 撚
咁快
我都係想入retro x M碼
諗緊咩色
著最多係gamma mx 同 beta ar
夏天最晒個幾日就著montbell wind parka
香港代理嘜柒都唔入,想買水貨又難買,想找條防水褲咁comment 都咁難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞