羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
同埋我自己都有件SL
著到爆哂 又無左單 又N 年款
無得救
如要一步到位我推薦AR
唔緊要啦 都係香港著多
好少去旅行 到時有需要再買
不過SHELL 真係幾難揀
不死鳥個新LOGO真係好撚柒
仲要出埋啲24K黑金 中國人啲品味真係狗改不了吃屎
襯未比人改到柒曬之前買多一兩件就退坑了
我有件Alpha SV 同zeta SL

zeta 主要係備用,因為輕同pack得細 , 唔太凍時好啱
平時係backpack,一大風或者落雨先攞出黎著

alpha sv的話就預左好凍同大風就長著
https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/rain-jacket/arcteryx-zeta-sl

其實我都係睇佢先買Zeta SL
我諗佢都係考慮價錢同packing size先選SL
備用成份高,容易放係袋

如果真係長著,倒不如直上 zeta AR ?
我未去到SV 咁誇張我自己就:
Alpha SL 應急
Alpha AR 落雨/雪 行山
Theta AR 滑雪
仲有件Norvan,汗多有雨天氣涼涼地時著
咦 原來Over乜乜無賣Atom AR
睇嚟去返專門店先最齊款?
香港D代理各個牌子都係, D 野入唔齊可能香港租貴地方細
今日入左件koda,唔知1月中到未
去旅行好似有啲趕
有冇修腳的褲推介?普通防水就OK,厚薄都想要
Storm Cruiser 有無ching入左?
係咪底玩好普?

好鐘意佢隻鮮色黃😍

25%off入左件
黎緊1月會去挪威Tromsø 追極光
我諗住著一件Patagonia r2 ,兩件uniqlo ultra heattech ,一件northface Gotham 3 jacket 加多條頸巾

下身就著heattech褲同雪褲
鞋就timberland

上身咁樣著夠唔夠,定係要買過對鞋
邊到買beta ar平?
Tromso 上網睇 1月負1- 5 度 , tnf 一件過夠la 雖然 550 fp. 但件野成1.4 kg 夠哂
Thx 巴打
如果去日本0度左右 著Atom AR 夠唔夠?
有冇巴打有買Patagonia R2 Techface hoodie?
如果arc teryx atom lt著m碼既話
R2係咪都係買翻m碼好啲?

想買嚟做mid layer
買左件Beta AR
而家去大阪
唔係好慣
件衫比較硬身
著上身唔舒服
XS 二手要唔要
著左一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞