羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Canada Goose 多倫多有平
去sporting life 睇下
York I’ll Village 間sporting life 成日有折

Btw去到加拿大可以睇下 moose knuckles
*Yorkdale shopping center 先岩
買咗件ACG deploy,貪佢夠靚
巴打邊度有平 上年入咗件黃色
Kappa hoody 小店可以提供Size試
Montbell permafrost 做緊75折 可以考慮下。
https://t.me/klattermusenhk
睇台灣資料原來 rho lt 仲暖過 satoro, satoro用Smartwool 我都驚佢室內暖氣太熱

咁可能base用出街薄長袖tee做base +full zip fleece+down ,但多左一層衫又煩左
永安買完件perma .. 望住件野咁大件我都諗香港應該唔洗點著.. 有D後悔

依家有既裝備:
Montbell Perma Down Praka
Montbell 800 Fill Dowm
ATOM LT

香港最凍我諗 Montbell羽絨+ATOM LT都夠曬
外國0度以下就著Q曬佢
你有件 800fill 重買多件
我都唔明
明明架仔做包裝咁叻
Montbell 出左咁多年
都重係有啲薯仔味既感覺
Montbell Perma Down Praka
Montbell 800 Fill Down
呢到double 左
求其一件轉件hardshell 重好
我諗零下大部份度數一件Montbell Perma Down Praka可以頂哂
向down 面前 atom LT is nothing
我都覺以架仔標準 D design 真係唔合格
你睇佢地啲波衫 同 時裝 design
跟本0分重做啦
所以好多架仔 情願買CG Arc 都唔買montbell
佢地D顏色概念好似零咁 綠色就用標準綠色就算
可能啲designer 全部都上左年紀
連登巴打嚟幫襯有冇Extra Discount 先?
根本年年d色係一樣,入貨都入到悶
根本冇點變過
有既 我買個件係紅色 兩年後出左隻橙啲既橙紅
如果大家想搵design靚嘅機能系服飾,可以睇吓and wander,啲衫好靚,但仲貴過arcteryx
而且好難搵discount
唔知點解我覺得佢設計係 target 上左年紀行山果班 50+ 日本人
因為真係好大班
可能佢地口味就係呢種

唔會太fancy,全部都好沉實
唔該哂師兄!
重有 CG 係得個暖字
唔舒服 不會叫比較出街feel 啲
如果係鐘意個牌子 可以去到先買
買啲輕量版
個邊會減價 但有無岩心水就難講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞