羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
推一下
想問大家fleece 會買jacket定pullover

依家有件r1 fullzip. 諗住買多件fleece

求推介
我件R2係jacket
Atom LT 個面耐唔耐磨 感覺唔似 但官方就話耐磨
20D 正常野
正常paclite 40-60D 不等
jacket ,放便入室內除淨個base
個人覺得麻麻地 無Gamma 個件咁耐磨
件LT 着咗一次+露營backpack 已經磨到起毛粒
我買pullover
Jacket 先岩
通常D薄fleece 先係pullover
香港用就jacket 方便,而家香港冬天比較熱
講開毛粒,以我經驗用polartec 既fleece 比起in house fleece抗毛粒係特別好
夠做啦

最多大風,有雨濕濕地時外面加shell,手襪
周街都有...你想大間D就十二樓
我著左成10年不死鳥等牌子衫,最後發現自已最多著既唔係最貴或最防水個件,而係 GAMMA LT HOODY 個種 Jacket,好合適係香港著,著tee+依件野就出得街,熱又唔焗,大風又檔到,落雨都冼到水,記得買 LT 唔係 MX,MX太厚唔啱香港著

都係嗰句,shell喺香港其實廢咗一半武功
香港其實最多用packable wind jacket 又細 又輕
所以我都係得件paclite
Softshell 係hk 都好著
yes, 經過咁多年既個人測試同感受,搵到啱自己既野,所以而家有2件 softshell, hardshell 得返一件,
請問係邊度sale緊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞