羽絨/風褸/旅行用品討論[15](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
姐係你咩都無?手上只有一件厚手base?
賣幾錢?
B記正價 填email就first purchase 8折/85折
之前返工見好多人著Canada goose, moncler,原來全部都係加拿大讀書返黎
所以見到canada goose moncler就快D識佢
我都想知
想買件擋風既用黎粗著
喺pata 官網買左件r2
希望唔會ban 集運
我之前都渣電單車 要著夠保暖 出面一定要件hardshell 入唔到風就唔會失溫
平價錢 可以買montbell
得件 ATOM LT, 錢唔係太大問題,係想著得輕鬆d, LT咁上下就差唔多,所以想問下ATOM AR 夠唔夠姐,如果唔夠都係要買kappa hoody
如果咁
Montbell perma 就可以唔洗著太多
如果你唔係太怕凍 其實light 版會好啲
一黎輕啲 香港著到 加上防風冼水 又無咁腫
著臭哂
黎緊聖誕去Toronto睇瀑布, 掙扎緊買Montbell permarfrost, canada goose定kappa hoody好
另外想問香港邊到有得買Kapoa hoody?
各位大大, 如果去旅行 5-12'c 唔著heattech單著件 RHO LT 做底+ down,入去室內會唔會太熱?

另外樓主推columbia 保暖底衫係咪= midweight II long sleeve top ?
如果貴少少 Titamum OH3D Knit Crew Top 又如何?
我覺得如果你成年入面冇一半時間係超凍-10度個D地方都冇咩必要買CG.
邊度有得賣?
官網唔見有🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
室內我自己實overheat

Btw 好似唔覺樓主有推Columbia 嘅衫,之前消委會做咗測試,Columbia 底衫輸到仆街,反而balano底衫最高汁,巴打要平就揀佢啦
爬文
RHO LT 其實可以當base ,5-12 如果室內 有暖氣 接近20度 ,夠ga la
我諗樓主唔係推columbia 既base, 只不過大約講佢著乜
因為columbia 既base 唔係特別出色, 再睇埋佢個價,拍得主pata 點解唔買pata
平有montbell 既base
重有唔小好野smartwool , icebreaker ,rab 都唔差
一件base + down 咁玩 5-12 ,我怕凍會著merino wool or power grid D base , 入室內20度左右 除down 夠哂
mont-bell 2019-20冬季產品目錄

Mont-bell Fall & Winter 2019-2020

http://www.overlander.com.hk/Catalogue/2019FW/mont-bell_19FW_Catalog/mobile/index.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞