Nikon 討論/貼圖區

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
最近去左斯德哥爾摩又上黎貼幾張

你幾時去?

前日先去完

有冇影到櫻花?

唔係太識影所以影得唔多
真心求教點影櫻花影得靚?

我都留名學野等人POST
BTW我都去完STO

巴打去左幾日?
去左三日凍到落雪

4日abisko4日sto

同等人 post
我覺得如果櫻花痴住一大pat綠會勁難搞
我都想買支70200 2.8
我而家有支原廠70300F4,夠光都還好,一暗d就收檔
考慮緊sigma 70200 2.8, 定原廠,但原廠好貴
有無巴打用過sigma 70200 2.8,感覺如何?

利申D750
小弟用緊D610, 打算入支35mm
想問Sigma 35 1.4 好唔好用, 同埋係咪好易走焦?
邊到有en-el14 賣
邊到有en-el14 賣

淘寶
用緊D7100
sigma 17-50
定 tokina 11-16好
影開 人全身加景
怕17唔夠廣
Nikon啲marketing真心垃圾
利申:7年用家兼做過佢啲promoter
用緊D7100
sigma 17-50
影開 人全身加景
怕17唔夠廣

夠架喇
乘返咪25左右
當佢24,夠晒
50*1.5 變75又夠影人,2.8wide open 都夠淺景深
用緊D7100
sigma 17-50
影開 人全身加景
怕17唔夠廣

夠架喇
乘返咪25左右
當佢24,夠晒
50*1.5 變75又夠影人,2.8wide open 都夠淺景深

唔該巴打先
原來買呢支都會1.5 我以為好似DX鏡唔會添
thanks
$3900 d7100 水機入唔入得過
本身用開c記500d 頂唔順個對焦系統 想要部爽快d
依家入d7100 會唔會太outdated

71唔會out, 但3900好似唔抵
用緊D7100
sigma 17-50
影開 人全身加景
怕17唔夠廣

夠架喇
乘返咪25左右
當佢24,夠晒

唔該巴打先
thanks

乜都要乘架
用緊D7100
sigma 17-50
影開 人全身加景
怕17唔夠廣

夠架喇
乘返咪25左右
當佢24,夠晒

唔該巴打先
thanks

乜都要乘架

計埋個黑圈咪唔駛乘囉
用緊D7100
sigma 17-50
影開 人全身加景
怕17唔夠廣

夠架喇
乘返咪25左右
當佢24,夠晒

唔該巴打先
thanks

乜都要乘架

計埋個黑圈咪唔駛乘囉

佢用7100喎
用緊D7100
sigma 17-50
影開 人全身加景
怕17唔夠廣

夠架喇
乘返咪25左右
當佢24,夠晒

唔該巴打先
thanks

乜都要乘架

計埋個黑圈咪唔駛乘囉

佢用7100喎

呀梳 我自膠
尋晚入佐部 D610,加多支 28mm f2.8D
開心使用中。
我第一次用Nikon , 多多指教!

新手報到

最鐘意第一張
尋晚入佐部 D610,加多支 28mm f2.8D
開心使用中。
我第一次用Nikon , 多多指教!

71唔會out, 但3900好似唔抵

上年仲用緊d7000,呢條line好似唔會out咁
係iso方面冇依家新機咁強

依家換55定7000系列好?
如果aps-c 機用小黑六打唔打到雀

利伸全部亂影,見有巴打影動物我又影下
[img]https://na.cx/i/f1oFhKc.jpg[/im]
[img]https://na.cx/i/1wS71H6.jpg[/img
[im]https://na.cx/i/p62bOeG.jpg[/img]

利伸全部亂影,見有巴打影動物我又影下

最尾果張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞