Nikon 討論/貼圖區

1001 回覆
43 Like 2 Dislike

未執相 可以點執?

9執,中間果條灰色是咩來的?
有冇人知邊度有得租sigma1835

原本想影銀河 點知有意外收獲

原本想影銀河 點知有意外收獲

用緊750kit set
但f4夜晚覺得唔多夠用

想入支50 1.8巴打有咩意見
但f4夜晚覺得唔多夠用

買支AF-S 50 1.8 平平地都用得下
用開D90
想入D750,諗緊kit+ 24 1.8好唔好
諗住去旅行影風景/人用,香港好少影相
求意見
支35。8入塵點算
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問
用開D90
想入D750,諗緊kit+ 24 1.8好唔好
諗住去旅行影風景/人用,香港好少影相
求意見

好多年無影相,準備入手D750。
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問

二手買左$950,用過1個月都冇 去一次旅行就咁,唔知發生咩事
攞去廠整要幾錢
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問

二手買左$950,用過1個月都冇 去一次旅行就咁,唔知發生咩事
攞去廠整要幾錢

抹鏡好似都幾舊水, 你而家支鏡入塵入到用唔到咩
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問

攞去廠整要幾錢

有塵咪又係咁影

依家你d相影得好好咩?咪庸人自擾啦
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問

攞去廠整要幾錢

有塵咪又係咁影

有D心痛囉
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問

攞去廠整要幾錢

有塵咪又係咁影

有D心痛囉

你拎到上去, 佢都係叫你放低俾師傅睇
你唔係入塵入到好離譜既話, 最後師傅都係打俾你話檢查過無事, 之後又俾返你, 所以都係算罷啦
支35。8入塵點算

買過支囉咁都要問

攞去廠整要幾錢

有塵咪又係咁影

有D心痛囉

搵電筒照你會唔會心臟病架猩
但f4夜晚覺得唔多夠用

其實掙扎緊35定50
新手買左部D5600 2個月
仲未係好識用
但f4夜晚覺得唔多夠用

其實掙扎緊35定50

可以試下35先?
見冇乜人講24 1.8呢枝鏡
有冇人用緊可以share下心得?
構圖同35比係咪難d?
有無微距jj
想影下鑽石/首飾應該用支60定105好?

我見好多人話影蟲影雀就用百微,影靜物例如珠寶首飾用60。
但60其實影咁近,係咪容易影響布光同埋好易係首飾反光面反射到支鏡出黎

新手買D7200 跟kit18-140mm再加多支50mm f/1.8 點睇
新手買D7200 跟kit18-140mm再加多支50mm f/1.8 點睇

我覺得aspc 機用35掃街好掃d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞