Nikon 討論/貼圖區

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
Tamron 同sigma 枝17-50 2.8點揀好
Sigma 15-35 art幾正,但sigma好似成日移焦
Btw 以上兩枝鏡嘅價錢仲有無其他選擇
有得揀原廠就最好

2手17 552.8
~5000
包無後悔

我上左ff 仲用緊佢

唔係dx鏡黎嘅咩,唔怕有黑圈?
Sigma 15-35 art幾正,但sigma好似成日移焦
有得揀原廠就最好

2手17 552.8
~5000
包無後悔

我上左ff 仲用緊佢

長插sigma 17-50 2.8
無後悔
仲用緊 d700
D810 有後繼機未

me2

Me#3! D700 一出用到現在!
有得揀原廠就最好

2手17 552.8
~5000
包無後悔

我上左ff 仲用緊佢

用住先ja
有得揀原廠就最好

2手17 552.8
~5000
包無後悔

我上左ff 仲用緊佢

用住先ja

Crop ?
50mm 1.4 ais 同 1.8g 點揀好 筆直有限想買定焦

兩支都有
好少用1.4

點解既
唔係大光圈好用d 咩

開到1.4光圈 手動對焦 好易唔中
1.4最多影d唔郁既野 除非你手動對焦好勁
我想問下二手Nikon D5500加支鏡$3900值唔值?
有fd想放,但好似好貴
D750已入手
呢幾日去試下機先
D750已入手
呢幾日去試下機先

一手定二手?我見好少二手

d7100去完北海道路過
B005 呢枝鏡二手一千三蚊買唔買得過
有fd想放,但好似好貴

咩鏡呀?
有fd想放,但好似好貴

咩鏡呀?

BODY幾錢?
D750已入手
呢幾日去試下機先

一手定二手?我見好少二手

一手呀

唔識執 好似好怪咁

有冇巴打出下招
最近去左斯德哥爾摩又上黎貼幾張

你幾時去?

有無巴打用要2470 2.8vr
好貴好想買,買唔買得過,上youtube無乜片介紹呢支鏡
有無巴打用要2470 2.8vr
好貴好想買,買唔買得過,上youtube無乜片介紹呢支鏡

我自己覺得舊2470本身畫質已經好好
有vr貴幾千又有機會多樣野壞
依家舊2470二手8k內有支係幾抵玩

你幾時去?

前日先去完

含膿防震有保證,呢個價都算平了
但如果千幾蚊,1750/2.8 好似sigma sharp 啲
我當年都糾結過,最後因為sigma鏡同nikon鏡變焦方向調轉我揀左tamron

含膿防震有保證,呢個價都算平了
但如果千幾蚊,1750/2.8 好似sigma sharp 啲
我當年都糾結過,最後因為sigma鏡同nikon鏡變焦方向調轉我揀左tamron

Sigma 我驚成日走焦

你幾時去?

前日先去完

有冇影到櫻花?

你幾時去?

前日先去完

有冇影到櫻花?

唔係太識影所以影得唔多
真心求教點影櫻花影得靚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞