Nikon 討論/貼圖區

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
FF長鏡有冇推薦邊支平?
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
Budget4-5k既話有冇可能有?(二手都ok)
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G
最近去左斯德哥爾摩又上黎貼幾張

你幾時去?

前日先去完

有冇影到櫻花?

唔係太識影所以影得唔多
真心求教點影櫻花影得靚?

我都留名學野等人POST
BTW我都去完STO

北海道路過
想轉xt1
apsc
買sigma 17-50 2.8
定t116好

你幾時去?

前日先去完

有冇影到櫻花?

唔係太識影所以影得唔多

BTW我都去完STO

巴打去左幾日?
去左三日凍到落雪

你幾時去?

前日先去完

有冇影到櫻花?

唔係太識影所以影得唔多

BTW我都去完STO

巴打去左幾日?
去左三日凍到落雪

4日abisko4日sto
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G

Sigma apo 70-200, tamron舊70-200, 小黑3
再向下就要天涯鏡,但光圈同成像...

Nikon / tamron 70 300 點睇?
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G

Sigma apo 70-200, tamron舊70-200, 小黑3

龍仔738好野黎,原廠仲垃圾過佢,加上又貴一截,完全唔抵
本身有支 70-200mm 2.8 但係影動物唔夠焦距,想加嗰 nikon 2.0E3變400mm有無人試過?
利申用緊D700
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G

你要幾遠呀? 200-500都唔係太貴咋
本身有支 70-200mm 2.8 但係影動物唔夠焦距,想加嗰 nikon 2.0E3變400mm有無人試過?
利申用緊D700

再用dx mode x1.5放棄像素
利申用緊D700

再用dx mode x1.5放棄像素

定係買 nikon/tamron/sigma 70-300mm vr/vc/os 好?依三支邊支300mm最sharp同對焦最快?
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G

真心平,係對焦唔肯定夠唔夠快

上邊位巴打話影演唱會 對焦夠唔夠快?
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G

真心平,係對焦唔肯定夠唔夠快

上邊位巴打話影演唱會 對焦夠唔夠快?

光捲細,演唱會又暗
利申用緊D700

加左20e對焦慢一倍,
應該係for演唱會多
小黑好我會好唔抵用
之前係度問嘅85mm
最尾入咗85.8G

你要幾遠呀? 200-500都唔係太貴咋

我想要200-30左右咋
70-300其實夠唔夠?
見真係好抵

新手報到
利申用緊D700

加左20e對焦慢一倍,

姐係另外買支70-300仲好?
利申用緊D700

加左20e對焦慢一倍,

姐係另外買支70-300仲好?

唔係慢70一300好多咋,兩樣揀梗係20e
[img]https://na.cx/i/436p30Q.jpg[/img]

新手試鏡17552.8dx,買機真係唔會送技術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞