[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
淨保濕/敏感就ad+
想多啲功效eg去角質 都係幸福肌
不再孔慌真係唯一一枝我會不斷回購既skincare
嘩咁ad+抵屌喎,仲要方便咁多
難得捕穫野生w絲
想問我依家用緊超抗氧化+不再孔慌+還我清白 但係好似唔係好夠潤,即係唇邊朝早起身會少少繃緊,咁可以/應該加咩呀?
可唔可以問埋w絲你點睇minon 個爽膚水同保濕乳液
我見佢sell 9種氨胺酸好似似層層咁
明白
可能還我清白對你黎講唔夠潤
如果想試ad+可以擺係不再孔慌後面
當保濕serum咁
冬天再唔夠可能就要轉cream/加護膚油

minon review好似幾好
啱啱就咁睇一睇佢成份大概都OK嘅
但係氨基酸對護膚嘅效果又唔係好大
當普通補濕係ok 而且平
我得紅同熱咋 無痛
我今日去尖沙咀見celvoke 有得賣
但比你地講完想買Gracy 多啲 搵下香港有無先
如果佢無寫尚有庫存係咪即係無貨
有冇絲想一齊夾Selfridges 全年運費?
https://t.me/qq1523
bake完下眼先上應該可以keep耐啲
唔係呀,絲打話上埋Primer 都溶
請問各位有無推薦嘅eye primer
本身自己用緊枝細枝嘅nars
就快用完 想睇下轉唔轉其他牌子好
唔該曬
應該唔係
我買果d 唔係液體都係skynet
係喎 有何韻詩果張?
1001位絲打記得換番張圖
我都有呢盒
但買完返嚟好少用
見你 swatch得咁靚要拎出嚟用返
我諗緊洗唔洗升級到嫩透奇跡,多啲油份?定直接用佢支油?w絲點睇?

minon係想買set平平地擺係男朋友到

同埋想幫細佬買保濕天氣一轉佢皮膚好乾,但係又多暗瘡,想買簡單保濕俾佢搭之前買俾佢啲幸福肌精華,w絲有無介紹?我望緊minon, ad+, factiv,同ezskin. 不過我係仆街家姐,今次送完之後都係佢自己俾錢所以我唔想揀返幸福肌,想啲平平地佢自己都afford到,定係陳皮個hydrating gel都夠?
其實絲打用得nars呢個價位
你有太多牌子可以揀
Eg Smashbox mac tf mufe etc
個人支持轉
gracy一定冇 要代購
celvoke應該都OK嘅 架妹幾鍾意
咁我都唔清楚
我仲係學生
枝細枝係之前買唔知咩set送先用嘅
不過好用嘅都唔介意買貴少少

但都唔該絲打你
我去睇睇你講個啲先
睇你係咪仲想美白
係就買支油加落去 唔係就直接買多支面霜

幸福肌精華露其實都用到半年
佢應該都俾得起?
始終一支野搞掂曬 如果你淨係買保濕嘅佢可能又要買多支消炎/去角質精華
突然諗起LUE有個set係mask粉+保濕精華+暗瘡水
正價先450 幾抵玩
學生哥最抵玩係canmake
Nars 對學生來講真係太貴 同埋係冇必要用到咁貴
係 佢話要落左單再等2個禮拜
我都唔知買唔買住好
我想問下synergie有個益生菌益生元肌底液,究竟益生菌搽皮膚效果如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞