[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我覺得夠平 唔心痛 卸得都OK乾淨

用開呢個 敏感肌用完唔會好乾
屈臣氏/hktvmall有得買
佢根本唔值
之前先俾人屌完借黃店之名賣貴野
hand made冇廠既防曬就...... 不了
謝滅火佢其他野激貴 諗起好耐之前又係貪優惠試過一次佢嘅面膜都冇咩特別 我代我荷包多謝你

聖誕版emoji好得意
江原道落唔落到mascara?
眼好敏感 次次都落到紅晒
我冇試過落眼妝呀
感覺上唔夠力
眼唇用緊chanel都幾好 一支都用到幾個月
以前買過 試過等成個月先到
未出聲明前del
話時話豬扒都做到模特
香港喺街隨手都搵到個靚過佢多多聲
自比雪梨荷拉
唔知醜到呢...

班KOL真係好多花生食
幾乎冇個好人咁濟
上面呀bubz嬸嬸個家姐原來一樣勁賤格
去餐館幫手打工
老人家客人失禁瀨咗
佢走去影住地下d污糟嘢然後成班喺度恥笑
兩姊妹都
BB平時都耐何況旺季
Wa diu 呢個真個好仆街
係度公審老人家
第時佢老母老左變成咁佢仲笑唔笑得出
果然藍屍物以類聚
之前聽朋友講佢啲原材料係大陸買...
呢間垃圾公司絲打們投訴左咁耐都無回應過客人投訴 為左保隻篤灰狗唔撚理啲客
有冇更多?

啲公仔真係好鬼得意
我上年試過耐到唔記得咗買咗嘢等咗超過一個月
睇係乜mascara
mj防水嗰種一定唔得
多數歐美brand冇標明防水係ok
我平時都揀開唔防水既所以冇事
benefit roller lash
dior overcurl/pump n volume (之前買落)
nars 以前嗰枝唔係climax 總之用親呢啲歐美既都得
但一用mj嗰種就fail
防曬係最需要有知識有技巧同有廠既護膚品黎
精華 cream都話可以用活性成分濃度cover formula唔夠好既缺點,防曬真係唔得
唔係工廠/有專業知識搵代工廠既 根本連靚少少處理好可以做cream既zinc oxide/titanium dioxide都拎唔到/唔識用
咁既價all in幸福肌/平少少買日本既都好過
偏乾既我推資生堂d program
係我old news定點,原來aeon而家有chifure
唇膏蕊都係39
終於唔駛日本買,748真係好靚
咁佢原本日本都係350円,計返差唔多$25賣$39都okay
simple 啲嘢成份夠簡單,推介!
但呢支冇用過,落得乾唔乾淨啊?
太好啦!
其實chifure連日本都唔係間間藥妝店有
用緊physician’s formula隻眼唇卸妝乳,唔錯
絲打 咁dermecept呢個你覺得好唔好?
搵唔到成分答唔到你
不過正常大廠+試過個質地係ok+講明自己係物理性防曬
都冇乜大問題
唔該你啊
可以繼續用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞