[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Ahfa,Beth,KikoLi
Hiddie

絲打係咪指呢個? 我有follow佢但好似主要生活為主,最近生咗bb好打意
我用會出白頭
佢有支物理防曬質地好舒服 但係多人話塞毛孔
有冇人試過?
生完女之後化妝片真係少咗啲
不過佢間中都會喺ig story share
係呀 佢生完小朋友之後少咗upload妝片 但有時候佢ig story 有講下美妝
想問面皮好薄令到塊面微絲血管好明顯可以點?
Hidde超黃
有冇黃嘅美妝youtuber推薦呀?
之前有睇香港嘅但嫌廣告多(D字頭嘅)就冇再睇香港嘅,睇香港嘅唔算多
但天氣多少都唔同,所以想搵返啲香港美妝睇
Hiddie超黃
雖然有d位係關香港事
但剪片嘅將有d明明講緊大陸嘅位穿插香港街景睇到我好唔舒服
我都有用過LM 碎粉同粉餅
我個粉餅係translucent 嗰陣去swatch BA話係皇牌碎粉嘅粉餅version
但我成日唔明點解碎粉係有色我個粉餅係白色
我自己覺得LM碎粉都唔錯
反而粉餅用落就好似硬係差少少 同埋一掃就好多餘粉飛出嚟浪費咗
最傷心係我用咗兩日唔小心跌一跌就碎晒
之後都帶唔到出街補
我自己就鍾意CT多啲覺得CT啲粉仲幼細啲
同埋好似我上面提過我prefer用有顏色嘅碎粉
不過缺點係無粉撲位
但我自己係鍾意用掃 補妝都係 所以我就無乜影響
你喺香港?點解會去咗new york,我次次都係去LA之後飛嚟香港
係寧寧舍舍有一次唔知點解去咗東京停咗幾日先過嚟
咁就唔掂喇
Pinkoi heme官方店仲有貨
胭脂依家最平好似賣$199台幣
絲打可以去睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞