[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

上面唔知點解出唔到圖. Up多次
[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#113
https://lih.kg/mLMutxX
#197 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
唔好以為細字就睇唔到

好瘋狂啊絲
想試forthray好耐
但屋企d護膚唔未用完
唔畀自己買
beautyranxing 重係深黃
打手死全家
做緊優惠啲con款又靚又舒服
利申:BR打手
絲打覺得畀人swatch過定點?
樓主好快手自動幫忙update
感激!

另外想問下大家支唔支持同時加個黃同白店 list

白店我意思即是冇表過態嘅品牌/零售商/網購店/代購店 etc

點解想整個白店list係因為 1 美妝界黃店極少
2 等大家有替代選擇唔使焗住畀錢藍店

缺點係個置頂po會愈來愈長

長註會然唔好扮beauty ranxing打手
佢地不嬲都係咁廢
唔使太擔心
我自己有時心急就唔會用深色個格,其實都夠做
你可以去專櫃試吓呢兩盒先,畢竟價錢唔算平呀
買咗唔啱用真係會心痛㗎
如果有人想用到置頂果個藍色清單
(eg app/FB group/forum 嘅admin)
由於所有idea/資料都係各個絲打巴打提供
請呢度留言徵求絲打們同意先
多謝合作
啱啱都想答呢2個牌子
一打開周邊都有D粉喺度,不過可能有啲碰撞就由佢啦,
但佢有好幾條短嘅彎彎地嘅花痕喺上面,同埋側邊有啲一格格嘅壓紋但其他地方又冇令人覺得佢有俾人摸過之嫌
Netflix 原創有套documentary 叫Broken 第一集係講假化妝品
有訪問make up geek 同colourpop創辦人
有興趣可以去睇下 同埋記得唔好貪平買假化妝品
有懷疑可以同SF講下嘅
會唔會唔小心畀左used 嘅嘢你?
但呢排佢地咁忙 又咁廢
唔好旨意會好快覆你
絲打睇咗未?
melina 講左成年幾兩年咁濟終於出到片
岩岩先上咗去買咗300幾蚊嘢
成個門口都係文宣 收銀又有文宣派
無得輸
我剛剛睇完 原本以為會講多d influencer/ drama
但個主題原來係假化妝品 有少少失望
因為呢套documentary 搞到 james charles同makeup geek老細marlena 鬧交
我都係用掃上,用有毛個邊
我都會淨係掃最淺色個隻就出街,依家轉用右上個格掃,效果都唔錯最底個三隻我諗好難hit pan
最鐘意佢既the hope blue

果然係深黃代表
我應該都會上去買con
啱啱睇完 又關中國事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞