[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
香港cdp
7開有條路
之前唔鐘意MUF粉餅嘅油雞絲們可以試吓冬天用,唔會溶,妝感比夏天用好左好多
黃藍app 入面有冇頂住先?
不過應該點都唔夠呢度絲打記得齊咁多品牌
black Friday 買嘅嘢
聖誕前收到就當贏左
聽聞好多間網購公司用skynet
cdp呢種價位
得番幾個月至1年用到真心接受唔到
求絲打們積思廣益
冬天用會唔會乾?
我打完laser想防反黑渣,所以用完依支還我清白,就應該轉返美好時光
如果係咁我就買支嫩透奇跡過冬先,等元旦sale 先入美好時光for春夏

唉,我上個禮拜無聊試REN支AHA試左三晚,跟住係咁生粒粒,無頭但係腫腫地,我係咁用3m暗瘡貼谷熟佢,再用青春無敵+粉刺精華,W絲其實咁樣處理啱唔啱
唔乾呀,我覺得啱啱好,買左嘅絲唔好嘥,試吓用
可能打個簡單list 先 ?
圖可以後補
然後等各個絲打自己行增減/修改?

以下全部係奶共/撑警品牌嘅香港區公司

eg
Amika (聲稱罷工即炒)
CDP (撑警"星級"化妝師Gary Chung 網上表示撑警並稱示威者為垃圾等等侮辱言論, cdp 表示wfc)
Clarins (cctvb度繼續落廣告)
Fancl 同上 (仲有有絲打提過高層全部都係藍絲)
neutrogena 同上
SKII 同上

類似咁先?
俾包裝吸引
絲打係hk sephora 定美國買?
但係之前係咪有絲打講過用完爛面?
有一排返工趕時間日日用,結果塊臉係咁生粒粒,一開始以為自己敏感,點知後來換左粉底之後就停左生
問下佢有無得換啦
你用正價買 買到道過期既貨 真係好難接受
係 cdp美國官網買既
岩岩搵完佢customer service 佢話下次比個8折我
我話唔得 淨係想搞掂呢個問題
佢話佢決定唔到 話會同上面溝通 叫我等回覆

佢唔比我退貨或者寄過盒冇過期既比我我唔會擺休 一肚火

我係cdp ig comment叫大家買野睇清楚
比佢del左comment
我夏天只用過兩三次,個妝感慘不忍賭,冇試過長用而家先再攞返出嚟
仆街到⋯⋯
咁大個brand 當啲客係狗
大家知唔知邊度有防靜電梳買
冬天d頭髮勁多靜電
之前電攣過頭髮
今年夏天嘅時候唔知做乜鬼會瘋狂出油就換咗dove隻輕盈純淨洗頭水
結果依家一換季個頭勁乾燥殘到不得了
日日打結打到痴曬線根本梳唔開
想問吓絲打們有冇咩洗頭水同護髮用品推薦
最好係可以平時搽唔洗搽完沖水嘅
咁衰既公司係咪黃都唔應該再幫襯啦
撚狗咁撚啲客
仲有用完啲過期野如果爛面 要用幾多時間同錢先醫得好
8折....
多L謝哂

原來係美國果邊嘅cdp
咁去twitter 爆
有官方acc去官方度爆
冇嘅都出個tweet 先
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞