[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我都係olive benefique bo10真係白淨好多 睇落好乾淨
maquillage oc10睇落係濁濁地
個陣都諗左好耐oc定bo
個sales係咁話bo好黄 oc就岩我
Thx 絲打😘
想問下絲打用benefique補妝效果好唔好
我都想搵番盒olive skintone粉餅
Avene 噴霧真係好舒服 噴到停唔到手

前幾日有人送左支avene卸妝水比我
本身都知自己唔岩用卸妝水 但見佢寫住敏感肌適用就比個機會佢
點知支野勁香 用完一躂躂紅晒 好痛
第日仲起小水泡
噴下佢個噴霧舒服返啲 涼浸浸咁 幫助降溫降紅
幾日前買既陳皮卸妝乳同幸福肌卸妝今日到左 超快
買個時冇睇清楚原來支眼唇卸妝油同支雙效咁細枝
計落都幾貴下
希望塊面岩用 一月可以入多幾支
雙效真係好貴
仲要每次用都㩒到落底 好快用完
雖然真係幾好用 但真係唔捨得買
想off topic 問下鞋
有冇絲打闊腳掌有ankle boots 推介
腳掌太闊 著Adidas cortex都夾到好痛
我乾肌好少補妝呀答你唔到
beautybay 上年買過 等咗勁耐
Mimc用咗一半冇用
我係用防曬加美白果隻
佢個pokpok好難上面 有油嘅話要成日攞去洗但又好易整難
遮睱度好低
講真得個樣靚 仲要好貴
嗚 乾肌年年未到冬天 個鼻已經狂甩皮(有時夏天都甩
查過cruel cream 第朝起身又係咁
有無勁保濕skincare推薦
之前買過sudio都係咁 標籤北歐brand 但廣州出貨 覺得好似比人呃左咁
估唔到佢會係大陸運黎仲要用順豐
見呢兩日大家提起dior 奶共
其實近排一直有個疑問想問下大家
呢度個標題”勿提loreal”係因為當年loreal奶共奶到出汁先會出現 目的係唔鼓勵買有關品牌
但近半年一樣奶共甚至奶得更勁嘅嘅美網品牌都現哂形 (eg amika, fancl, clarins, sk II etc)
想問下我地個中心主旨仲係咪維持淨係唔買loreal? 有冇需要改標題?
但奶共品牌太多
自己都好矛盾...
問問大家意見 多謝
Pat mcgrath同star war collab
唔係star war fans 但都覺得好得意
我都係闊腳掌 扁平足
會令到對鞋變形嗰種
著唔到尖頭啲嘅靚鞋
買波鞋都要揀料比較挺嗰種
decorte liposome支保濕美容液好唔好用? 我想用liposome打底跟住後續用phytotune 定係有其他產品搭配更好
利申:20歲 長期沙漠咁乾
本身我諗住都係資生堂又有bo呢個色
我係買咗benefique先 嗰陣時一眼鍾情佢隻色
之後聽講maquillage控油啲又想買黎試下就直接買bo
色都冇試
點知返去一上面黃勁多又冇乜綠雖然我都係OK但係唔係我expect嘅顏色
最後就變咗好薄咁樣全面上一層 但中間要用返淺色嘅粉餅
睇吓你係咪好易出油
普通混合肌嘅話其實都OK
佢係勁薄勁滑勁貼
絲帶可以試吓好壞goodnessbad枝深洗膠
平過雙效但係我覺得有七八成似
ecco
已經買過2對
仲要我係一年四季都着ankle boot既人
利申 有姆指外翻
Sudio感覺真係中伏
退貨佢要人寄返深圳運費要自己出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞