[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
如果護膚品夠靚係可以唔用洗面產品
即係唔太多silicone/mineral oil/wax既
如果唔係2日左右就要用洗面product洗一次
其實睇budget
平平地買枝botani俾佢
其實係咪成set買就ok? 定化妝水個啲買番平都Ok?
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hongkongers-support-congress-introduce-and-pass-be-water-act

支持美國推出be water act同將來通過佢
快d入黎簽署
表達香港人既支持和立場, 對付班賣港狗官同奶共派
呢排大家無乜聯署要簽, 比個任務大家, 就係簽左佢同發出去比人簽
多謝工作絲唔該哂!
有冇絲打試過係sf買野但寄少左件
Send左email去問都冇人覆都唔知追唔追得返
想問wb絲唔樣可以角質層健康返?
我本生天生皮膚就好薄 笑一笑都會臉紅
有時想去角質 用酸去唔磨沙 濃度會用淺啲
護膚嗰啲係咪盡量都唔好用active ingredients
絲打有冇試過係小三美日買嘢? 上網睇d人話呢間野賣假貨
btw 請問邊間網購有heme買?
真心唔知我未用過。試下買set細枝嗰啲聖誕套裝比佢試下啱唔啱先?
人血饅頭王HK Apocalypse 梁樂聞無去過示威!搵黃色經濟圈水原來真藍絲,俾咗資料小心!
https://lih.kg/1773154
天生既好難
你做返基本保濕就得
去角質的確用弱酸就夠
真係想用active ingredients高既就試sample/去到直接上面 過一日睇會唔會敏感
想問吓絲打bf 買啲sf 到未
我今日啱啱收到 一送到見佢啲包裝爛曬 啲嘢又唔齊
想問吓有冇絲打知可以點算 有冇退貨/ 換貨
Wa 快啲email 投訴佢
想問吓peeling gel係咪即係用嚟去角質?

今日嗰ba同我講我角質好厚 但我都已經每個星期都會用gel去一次角質
我收果啲靚仔冇爛
絲打退貨啦
Wa cls
希望絲打你成功投訴加refund
之前catie買咗條頸巾都出現問題搞咗好耐先搞得掂
崩潰啊,
仲要一setA,B,C ,Luciderm ,Reveal,superserum 買定左係到未開
用dermiotic會唔會幫助到角質修復?
我依家 幸福肌既敏感時刻 ,防曬,洗面 都開心使用中
有無絲打偏好天然organic牌子?
美國gressa個隻serum foundation好似幾好,幾薄同埋潤,有無絲打試過
利申乾肌 最近個鼻起飛皮
我有一支tube 裝,覺得有d似cdp
下次去日本會買返紅色intergrate for coming spring in hk...
但都好想試gracy 玻璃罐..
luciderm(可以keep住用) superserum(唔好用咁密)
dermiotic 幫到你冇咁易敏感
但角質修復都係靠自己 反而係luciderm幫到少少
dermiotic+luciderm應該都夠
香港天氣應該紅色就夠
gracy可能會溶
維園見萬事小心
好誇張個袋仔黑晒都有
我粒胭脂都疑似俾人swatch過,對比之下我算碎料
因為feel到sf今年好多呢類問題單. Cs有排搞,都廢是追究絲打快啲sd email去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞