[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
嚴格來講係JC自己痴線先
葡萄melina 有Netflix 搵佢做紀錄片
無lala出口話netflix搵"那個女人"做不如搵佢
不過melina好似冇理過佢?
假貨一定會同中國有關...
假貨之國嘛

係咪仲有第二集㗎?
多謝絲打推薦
本來都知賣假貨係暴利賺到fat fat
屌奶星原來假貨chanel唇膏批發價係2蚊人仔一枝
大家真係要精明啲唔好係啲不明來歷嘅地點買化妝品
我見佢話係for暗瘡/粉刺就順手買埋左
到時試下如果太乾就夏天先用
想問下絲打有咩碎粉推介
我淨係用過innisfree&media 因為冇咩要求
但呢排black friday買左好多化妝品 差碎粉
爬左陣文就諗緊ipsa&lm碎粉
都係想個妝可以longlasting啲
雖然依家好乾都唔係好洗點用碎粉定妝 當問定先
有個大粒啲嘅人搵左我 道晒歉咁 又好好禮貌
用特快包裹寄返盒眼影比我
條氣順返啲
不過都係唔會再買
間公司好有問題 賣過期貨實在太過份
絲打最後你係email搵 twitter嘈佢
諗諗下香港cdp都有機會係咁...
有佢嘅貨嘅嘅絲打check下日期好
lm我覺得冬天用乾左d
ipsa就唔太清楚
冇用Twitter 啊
個時搵customer service留左email比佢

https://cosmetic.momoko.hk/en/CDP
我用左呢個網 佢認晒錯咁所以個日期應該係岩既
咁平時夏天用都ok
所以打算夏天先買
手上用緊 幸褔肌支美好時光
到貨用左乾嘅話你聽
不過都係呢幾日追下post先知幸福肌
用噉手頭上啲嘢再睇下先
我想問下凹凸洞仲有無得補救
自從有第一個洞之後 我已經控制唔到第二三個既出現
想問下點解我油肌 但一到冬天都會乾到甩皮
同埋有咩粉底啱油肌冬天用
唔該哂
即刻睇醫生 㩒住唔再生
已經有既只可以用laser/外科手術 遵從醫生建議
唔好亂信美容師/美容院

利申 過來人
唔該工作絲打
另外我想問下
我至從三月 去美容院做左一次磨沙 比佢磨爛左塊面之後
(又紅 又癢 又甩皮)
變左超易敏感肌
未爛面之前 一直有用synergie 既A B C
但爛左面之後 就算皮膚看似穩定返
一用A or C 又會再發敏感
係咪已經唔岩用synergie啦
esteelauder?
唔夠擔去專櫃到試 不過真係想買一盒啱自己
咁多位絲打巴打好想問問大家意見
因為我男朋友皮膚好到淨係用清水洗面就得(羨慕死人
但因為近排天氣太乾,所以佢塊面都話乾到裂
想問下有冇咩護膚品可以推薦俾佢搽呢?
另外,如果佢唔用洗面奶洗面,但照搽護膚品o唔ok?唔該哂
Sorry唔記得撳不推文
自膠
你個角質已經損左
可能要等至少1年先會完全好返
A C有可能係太active 所以你會起敏感
我諗你呢一兩年都未必啱用active ingredients太高濃度既野
養好左先
試下幸福肌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞