[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
新色台灣藥妝冇乜貨
要搵冷門冇人去既撞彩
我就係估到係咁樣
外國傳媒成日用香港嘅景穿插嚟講主要同中國有關嘅議題
貪我地街景有特色吸引觀眾
DKLM
觀眾睇咗又認得景咪會自動波入哂我地數
班西媒成日都係咁剪片法
搞到香港個朵好臭好似我地香港係假貨,屠殺動物(皮草等),鯊魚鰭罪犯基地咁
大佬我地係轉口港主要係轉口貨品,轉口港咩9貨都會轉架啦

好火滾sor
呢隻見過幾個朋友用都浮哂粉
唔知咩事
loreal gp嘅嘢好多中國製造
冇屈佢,大家自己落去may記,nyx果d 攞d嘢嚟望下就知
都係畀一樣價錢點解要買mic miprc嘅嘢
d嘢亦唔係好好用
大把取代品
慢慢就唔會買 就會戒得甩
長期都係再冇買過

最近其他藍店
我最新嘅方法係提下自己周梓樂同學等手足嘅死

咩都可以做到唔用唔買到好成功
唔使sor 我睇到都一樣咁嬲
須知道幾多西人唔知頭唔知路真係當Hong Kong is China
有一下真係想send email屌柒佢
有機會出去試

btw 岩岩路過希爾純中心開咗CT

今日去埋韓國 我都唔知咩事
絲打們有無body lotion推介? 乾到落雪咁
咁如果係la prairie dior花蜜 同埋sisley呢
花蜜冬天用好滋潤好貼
遮瑕度夠 但有香味 要睇下個人鍾唔鍾意
出面睇痴線西 同黃藍youtuber個啲post 我睇

見到香港個啲出post咪入去望下 係港豬定藍定大大力支持社運 執一執 乾淨啲 睇都睇得舒服啲
你用普通fdt嗰款定cushion?之前試用過cushion覺得唔錯 諗緊邊款好 唔知有冇分別呢
早晨啊
痴撚線!好靚!!
又要買嘢
目前皮膚無問題?驚就咁膚唔夠乾淨/谷嘢
佢其實係酒精含量高既mask黎
所以先可以當洗面
皮膚本身好嘅話可以咁樣用
但本身有爛面史既唔好亂用
仲有邊到有得買黑龍堂枝base
Cosme store得返bb cream
我用緊 md critical 枝物理防曬 唔笠
但有啲乾 要搽好保濕

沙漠肌
想問下要點解清潔啲化妝掃
同埋粉餅盒入面塊撲可以點清
我而家係用kiko brush cleanser 一星期濕化妝綿清一次
但佢個concealer勁乾勁唔好用咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞