[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#115

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
利申乾肌,本身用緊minion支保濕液+neutrogena water gel 都唔夠 個鼻仲乾到甩皮
絲打們有冇開架嘅 serum 同cream 推薦?(要極保濕/潤個種)
試過肌研 糀潤 - 無感/唔夠保濕
ordinary hydraulic acid- 廢的
innisfree紫色cream- 搽完塊面好笠
有無試過用油?平平地買支bio oil試下,我買最大支沖完涼趁個身仲有水就搽身,面就噴burts bee補濕toner再+幾滴油按到吸收

朝早幾滴trilogy玫瑰果油打底再正常化妝,so far上年同今年都無甩皮,以上三樣都唔貴

未打完就㩒咗
呢罐暫時用咗兩日,比bio oil更潤,我覺得幾好用,我喺屈記見到有細細罐$60,見到急救乾燥肌膚幾隻字就買咗最大但每次用一毫子份量就夠
利申:沙漠中女
不會引起粉刺想問下夜晚係咪都用佢 甩皮甩到好似生鬚咁
不如加支玫瑰果油溝你而家用緊既面霜睇下會唔會好啲
Thanks
除左Gmarket 邊度有得買韓國skincare? (成日好驚買到假貨
Yesstyle
試過買corsx 平過gmarket
bubz原來撐警?好心痛 好鍾意睇佢vlog
我覺得佢係好撚離地嘅左膠only
之前好似有絲打話呢間係大陸公司嚟
有無source?
因為見佢Yesasia 係外國開辦
仲以為佢都係外國

Btw 我google 搵唔到佢係支那公司
有無該絲打 fc 下?
(純粹想確定下 因為係佢個網都買唔少野
有冇絲打有用指緣油?有冇邊隻好用
冬天一到經常搣到手指流血
自從反送中 unfollow曬奶共同港豬kol/偽人
利申 除咗奶共行為 亦都接受唔到平行時空
um⋯⋯我懶沖完涼用髮尾油就順手搽落手指到都ok
我用開潤唇膏搽
不過有留意過
l’occitane嗰隻好似都唔錯
收到枝TO rose hip oil 同b3,我用左兩滴b3之後再落左黃豆咁上下份量嘅油,spread完10鐘都仲好油,喺咪正常

我係混乾,一到冬天塊面好易紅同熱,鼻頭邊翼會甩皮同嘴邊周圍掹掹緊,其他地方冇特別feel
香港公司嚟,之前工作關係上過佢office
同埋請教下大家,用油的話有冇輕按一陣嘅需要?按得耐會唔會生粒粒? 之前做facial嗰個姐姐話按得耐會刺激皮膚底層,會爆瘡,喺真唔喺?
好好奇佢個質地,聽日去屈臣氏行吓先
呢排天氣轉凍隻腳勁乾勁痕
studio... n年前買過(佢出扁線款嗰時),好快壞,聲又麻麻得個樣,永不錄用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞